Proszę pomóżcie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 23 lis 2015, 15:36

Mam taki problem w listopadzie przeliczałam okresówkę i źle wyliczyłam jej kwotę bo wzięłam stary przelicznik z gospodarstwa. Zasiłek jest juz wypłacony i co z tym dalej
nowa567

Napisano: 24 lis 2015, 11:44

Na początku mojej pracy miałam podobny przypadek, pomyliłam sie na niekorzyść strony. Przede wszystkim trafiło to na "normalnego"klienta, który okazał się wyrozumiały i napisał zgodę o zmianę wysokości zasiłku okresowego. Tak jest najprościej- spróbuj sie dogadać z klientem. Wyjaśniłam mu moją pomyłkę. Jak nie, to następująca ścieżka: wszczęcie postępowania (najlepiej za zgoda strony bo łatwiej , jak nie to dobre uzasadnienie) o zmianę wydanej decyzji w części dotyczącej wysokości zasiłku okresowego, potem decyzja zmieniająca wysokość zas okres i żądanie zwrotu nadpłaconej kwoty.
W moim przypadku z nowo wyliczonej kwoty zrobiłam pomniejszenie i od razu w programie zaznaczyłam ,że część idzie na konto UG. Strona nie musiała nic robić tylko odebrać decyzję i złożyć swój podpis, że zgadza się z jej treścią.Głowa do góry nie myli sie ten kto nic nie robi ;)
nowa74

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x