proszę zerknijcie

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
sok

proszę zerknijcie

Post autor: sok »

Pan ma wydaną decyzję na zas. rodzinny na bieżący okres zasiłkowy...dziś mi zgłosił, że założył firmę w Niemczech (zarejestrowana 13 marca 2014 r) złozył oświadczenie o uzyskanym tam dochodzie (350 euro) nie przekroczył kryterium dochodowego. Wiem, że muszę wysłać zapytanie do ropsu o koordynację....ale czy nadal mam wypłacać zasiłek rodzinny ...gość nie chce zrezygnować z zasiłku i nie ma go na terytorium rp

pan jest bardzo roszczeniowy i straszy mnie odwołaniami itp. bardzo prosze o pomoc
...

Re: proszę zerknijcie

Post autor: ... »

póki nie masz inf. z ROPS, że zachodzi koordynacja i nie uchylisz w związku z tym decyzji nie masz podstawy do wstrzymania świadczenia. Wypłacaj dalej i czekaj na pismo z ROPS, potem uchylisz i oni się już będą martwić czy się należało czy nie.
mm1

Post autor: mm1 »

Jeżeli opłaca ubezp. społeczne to zachodzi koordynacja. Wysyłasz zapytanie do ROPS i czekasz.
beania40

Post autor: beania40 »

dzwoniłam kiedyś w takiej sprawie do ROPS i Pani właśnie powiedziała, że wystarczy zapytanie czy zachodzi koordynacja.
ODPOWIEDZ