proszę życzliwych o pomoc - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 28 lis 2013, 15:53

jestem nowa i nie za bardzo wiem co robić.
jestem OWW, tego samego dnia do OWD i dłużnika wysłałam pisma, do OWD wniosek o podjęcie działan,a do dłuznika info o przyznaniu FA. pismo od dłuż powróciło z adnotacją \"adresat wyprowadził się\".
proszę życzliwe osoby o podpowiedż co robić.
~katarzyna. aaa

Napisano: 28 lis 2013, 15:55

napisać do komornika
~DD

Napisano: 28 lis 2013, 16:23

Dokładnie..wniosek do komornika o ustalenie miejsca pobytu
KaPi
Praktykant
Od: 28 lis 2013, 16:15
Zajmuję się:

Napisano: 28 lis 2013, 16:56

na jakiej podstawie Wy to robicie? proszę o odp :)
~katarzyna. aaa

Napisano: 29 lis 2013, 9:09

Piszę taki wniosek (tylko Dz.U. sobie posprawdzaj):

XXX, dn. XXXX r.
Znak: FA XXXX
KMP XXXX

Komornik Sądowy
XXXXXX

Wniosek

o ustalenie miejsca zamieszkania dłużnika alimentacyjnego

Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w XXXXX działając z upoważnienia Wójta Gminy Nr XXXX z dnia 1 października 2008r. na podstawie ustawy z dnia 07.09.2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz.U.2012.1228 ze zm.), jako organ właściwy dłużnika i wierzyciela, zgodnie z art. 1086 ustawy z dnia 17 listopada 1964 r. Kodeks postępowania cywilnego ( Dz. U.Nr 43, poz 296 z póź. zm.)

wnosi o ustalenie aktualnego miejsca zamieszkania
dłużnika alimentacyjnego Pana XXXXX
Dnia XXXX r. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w XXXX otrzymał zwrot pism skierowanego do dłużnika na adres: XXXXX z adnotacją, iż adresat wyprowadził się.
Ustalenie miejsca zamieszkania Pana XXXX jest niezbędne do podjęcia dalszych działań wobec dłużnika alimentacyjnego na podstawie art. 27 ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów.

Proszę o potraktowanie sprawy jako pilnej z uwagi na konieczność doręczenia pism w prowadzonym postępowaniu wobec dłużnika.

Załącznik:
 Kopia zwrotu pisma.

Niniejszy wniosek jest zwolniony od opłaty sadowej na podstawie art 95 ust1 pkt4 ustawy z dnia 28 lipca 2005r. o kosztach sądowych w sprawach cywilnych(Dz.U.Nr.167, poz.1398).

Otrzymują:
1. Adresat
2. a/a.
~Anka W.

Napisano: 29 lis 2013, 10:03

dziękuję Aniu.W :)
~katarzyna. aaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x