proteza as - Aktywny Samorząd

Strona 3 z 4    [ Posty: 33 ]

Napisano: 23 cze 2016, 11:36

Magda234 pisze:No to już wszystko jasne. W W-wie powiedzieli, że można dofinansowywać protezy w ramach AS, nawet jeśli np. ktoś rok wcześniej miał z pośp!
a nie mówiłem, w tych oddziałach pfronu to widzę, że się mało znają, zawsze lepiej do warszawy zadzwonić lub napisać
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 23 cze 2016, 11:49

Racja. Mi też w oddziale powiedzieli co innego. A M. Poręba powiedziała, że można przyznać dofinansowanie z AS, jesli ktoś miał wcześniej z pośp, bo to są inne cele. Była niby kiedyś jakaś odpowiedź pełnomocnika, że nie można, ale to nas nie obowiązuje. Także informacja o możliwości przyznania dof. jest sprawdzona u źródła i pewna.
Magda234

Napisano: 23 cze 2016, 13:39

Tomasz1981 pisze:
Magda234 pisze:No to już wszystko jasne. W W-wie powiedzieli, że można dofinansowywać protezy w ramach AS, nawet jeśli np. ktoś rok wcześniej miał z pośp!
a nie mówiłem, w tych oddziałach pfronu to widzę, że się mało znają, zawsze lepiej do warszawy zadzwonić lub napisać
posłałam prośbę o interpretację do Warszawy zobaczymy co odpiszą
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 wrz 2015, 20:57
Zajmuję się:

Napisano: 23 cze 2016, 13:47

Magda234 pisze:Racja. Mi też w oddziale powiedzieli co innego. A M. Poręba powiedziała, że można przyznać dofinansowanie z AS, jesli ktoś miał wcześniej z pośp, bo to są inne cele. Była niby kiedyś jakaś odpowiedź pełnomocnika, że nie można, ale to nas nie obowiązuje. Także informacja o możliwości przyznania dof. jest sprawdzona u źródła i pewna.
Czy mogłabyś podać mi numer telefonu do Poręby, dzieki
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 23 cze 2016, 14:28

MIŚKA pisze:
Magda234 pisze:Racja. Mi też w oddziale powiedzieli co innego. A M. Poręba powiedziała, że można przyznać dofinansowanie z AS, jesli ktoś miał wcześniej z pośp, bo to są inne cele. Była niby kiedyś jakaś odpowiedź pełnomocnika, że nie można, ale to nas nie obowiązuje. Także informacja o możliwości przyznania dof. jest sprawdzona u źródła i pewna.
Czy mogłabyś podać mi numer telefonu do Poręby, dzieki
(22) 50 55 374
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 23 cze 2016, 15:07

dzięki Tomasz
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2016, 9:50

Hej trzymajcie się mocno, bo spadniecie z krzeseł, przed chwilką rozmawiałam z Panią Porębą na temat mojej protezy i otrzymałam odpowiedz że jednak obowiązuje okres karencji liczony od roku następnego po otrzymaniu dofinasowania z PFRON. Inna sytuacja jest tylko wówczas jeśli ktoś otrzymał dof. do protezy tylko z NFZ wtedy okres karencji nie obowiązuje.i co wy na to :lol:
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2016, 9:51

zobaczymy co odpiszą mi na zapytanie jakie wysłałam pocztą ;)
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2016, 10:34

139. Czy osoba, która w 2012 roku otrzymała dofinansowanie do protezy ostatecznej (modularnej) w ramach limitu NFZ i dofinansowania ze środków PFRON w ramach środków pomocniczych i przedmiotów ortopedycznych, może w 2013 roku ubiegać się o dofinansowanie protezy na III poziomie jakości w ramach Obszaru C, Zadanie 3?
Zgodnie z rozdziałem VII ust. 1 pkt 3 lit. c oraz lit. d pilotażowego programu „Aktywny samorząd”, dofinansowaniem objęta jest proteza kończyny, w której zastosowano nowoczesne rozwiązania techniczne (III lub IV poziom jakości). Jednocześnie, w dokumencie pn. „Kierunki działań (...)” (ust. 23 pkt 24, pkt 21 i pkt 22 ) zdefiniowano znaczenie pojęcia protezy na ww. poziomach jakości.
Protezy na I lub II poziomie jakości nie są finansowane w ramach pilotażowego programu „Aktywny samorząd”. Osoba, która p. w 2012 roku otrzymała dofinansowanie do protezy kończyny ze środków NFZ oraz środków PFRON w ramach dofinansowania do środków pomocniczych i przedmiotów ortopedycznych (na I lub II poziomie jakości), może w 2013 roku ubiegać się o dofinansowanie do protezy na III poziomie jakości w ramach programu „Aktywny samorząd” z tego względu,
że w ramach programu wsparcie dotyczy innego przedmiotu dofinansowania niż w ramach procedur NFZ.
Kasia11

Napisano: 24 cze 2016, 12:39

Kasia11 pisze:139. Czy osoba, która w 2012 roku otrzymała dofinansowanie do protezy ostatecznej (modularnej) w ramach limitu NFZ i dofinansowania ze środków PFRON w ramach środków pomocniczych i przedmiotów ortopedycznych, może w 2013 roku ubiegać się o dofinansowanie protezy na III poziomie jakości w ramach Obszaru C, Zadanie 3?
Zgodnie z rozdziałem VII ust. 1 pkt 3 lit. c oraz lit. d pilotażowego programu „Aktywny samorząd”, dofinansowaniem objęta jest proteza kończyny, w której zastosowano nowoczesne rozwiązania techniczne (III lub IV poziom jakości). Jednocześnie, w dokumencie pn. „Kierunki działań (...)” (ust. 23 pkt 24, pkt 21 i pkt 22 ) zdefiniowano znaczenie pojęcia protezy na ww. poziomach jakości.
Protezy na I lub II poziomie jakości nie są finansowane w ramach pilotażowego programu „Aktywny samorząd”. Osoba, która p. w 2012 roku otrzymała dofinansowanie do protezy kończyny ze środków NFZ oraz środków PFRON w ramach dofinansowania do środków pomocniczych i przedmiotów ortopedycznych (na I lub II poziomie jakości), może w 2013 roku ubiegać się o dofinansowanie do protezy na III poziomie jakości w ramach programu „Aktywny samorząd” z tego względu,
że w ramach programu wsparcie dotyczy innego przedmiotu dofinansowania niż w ramach procedur NFZ.
tak tylko to było w roku 2013 :?
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Strona 3 z 4    [ Posty: 33 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x