Też tak myślę. Gdzie to zrobić w systemie? Bardzo nieczytelny jest.jodor pisze: ↑16 lip 2021, 13:37Według art.4 ust.2b:
"Prawo do posiadania Karty przysługuje odpowiednio dziecku:
1)w wieku do ukończenia 18. roku życia;
2)w wieku do ukończenia 25. roku życia - w przypadku gdy dziecko uczy się w:
a)szkole - do dnia 30 września następującego po końcu roku szkolnego,
b)szkole wyższej - do dnia 30 września roku
- w którym jest planowane ukończenie nauki zgodnie z oświadczeniem, o którym mowa w art. 10 ust. 4 pkt 4;
3)bez ograniczeń wiekowych - w przypadku dzieci legitymujących się orzeczeniem o umiarkowanym albo znacznym stopniu niepełnosprawności."
Więc ja na podstawie oświadczenia przedłużam do 30 września a później jak ktoś jest już studentem to składa mi nowy wniosek na czas np. licencjatu.
Agaszka pisze: ↑19 lip 2021, 8:17Też tak myślę. Gdzie to zrobić w systemie? Bardzo nieczytelny jest.jodor pisze: ↑16 lip 2021, 13:37Według art.4 ust.2b:
"Prawo do posiadania Karty przysługuje odpowiednio dziecku:
1)w wieku do ukończenia 18. roku życia;
2)w wieku do ukończenia 25. roku życia - w przypadku gdy dziecko uczy się w:
a)szkole - do dnia 30 września następującego po końcu roku szkolnego,
b)szkole wyższej - do dnia 30 września roku
- w którym jest planowane ukończenie nauki zgodnie z oświadczeniem, o którym mowa w art. 10 ust. 4 pkt 4;
3)bez ograniczeń wiekowych - w przypadku dzieci legitymujących się orzeczeniem o umiarkowanym albo znacznym stopniu niepełnosprawności."
Więc ja na podstawie oświadczenia przedłużam do 30 września a później jak ktoś jest już studentem to składa mi nowy wniosek na czas np. licencjatu.