PRZEDSIĘBORCA I PODWÓJNY KRUS WAŻNE

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
pagap
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

PRZEDSIĘBORCA I PODWÓJNY KRUS WAŻNE

Post autor: pagap »

Mam pytanie

1)mam przedsiębiorcę,ma również ponad 1 ha oraz dodatkowo jest na podwójnym Krusie, czy składki Krus powinnam odliczać jak to wygląda? proszę niech ktoś wytłumaczy to dokładnie

2) we wniosku wskazali kwotę alimentów świadczonych na rzecz innych osób 3900 zł (jako potwierdzenie dali od komornika zaświadczenie o bezskuteczności egz i wysokości wyegzekwowanych alimentów, natomiast zgodnie z wyrokiem musi płacić 300 zł/msc co dawałoby kwotę 3600/rok. Moje pytanie: odliczyć 3900 czy 3600?
pagap
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: PRZEDSIĘBORCA I PODWÓJNY KRUS WAŻNE

proszę o odpowiedź nikt nie wie?
abc

Post autor: abc »

W oświadczeniu o dochodzie z działalności gospodarczej wykazuje te składki społeczne odprowadzone do KRUS0-u a jeżeli masz zaświadczenie od komornika że ściągnął 3900 zł - to liczysz 3900
????

Post autor: ???? »

ja liczę tyle co na wyroku... to jego wina że ma większe zadłużenie mógł płacić regularnie bez komornika
pagap
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

abc mi chodzi o zdrowotne
&&&

Post autor: &&& »

1. Od dochodu uzyskanego z pozarolniczej działalności gospodarczej składek Krus nie odejmujesz.
2. Od dochodu odliczasz faktyczną kwotę alimentów - 3.900.
pagap
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

&&& pisze:1. Od dochodu uzyskanego z pozarolniczej działalności gospodarczej składek Krus nie odejmujesz.

a jakaś podstawa prawna na to ?

2. Od dochodu odliczasz faktyczną kwotę alimentów - 3.900.
ale na rzecz innych osóbidzie 3600 a reszte do komornika
ODPOWIEDZ