Przegląd dzisiejszych zgłoszeń - tego już nie zgłaszajcie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 14 z 28    [ Posty: 275 ]

Napisano: 22 kwie 2016, 8:50

anabelka pisze:a gdzie się podział parametr dotyczący ustawienia daty przyznania w przypadku kiedy dziecko kończy 18 lat? z automatu przyznaje do końca miesiąca a wcześniej można było ustawić tak, żeby przyznawał do dnia przed ukończeniem 18 r.z.
Sprawa była już tłumaczona tutaj wielokrotnie. MRPiPS wysłało interpretację ustawy kończącą spekulacje na ten temat i należy liczyć do końca miesiąca. Dlatego - tak jak pisałem już wcześniej - parametr został ustawiony w ten sposób i ukryty.

https://www.public.sygnity.pl/forums/vie ... 4&start=15
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 22 kwie 2016, 9:30

matylda pisze:czy zdarzyło się Wam coś takiego

przy ręcznie wprowadzanym wniosku, wnioskodawca po peselu - pobrało dane z SR - rodzina pobierała w latach poprzednich JZ; ale do składu rodziny wrzuciło zamiast najmłodszego własnego dziecka obce dziecko?!!
po przeprowadzeniu "dochodzenia" okazało się, że obce dziecko urodziło się w tym samym dniu co własne i tu.... snujemy już domysły że z powodu takiego iż nazwisko obcego jest na literkę wcześniejszą w alfabecie niż własnego wczytało to obce (wyszukiwanie po dacie urodzenia, a potem po nazwisku?);

co jest nie tak (w systemie SW czy tylko u nas?)

- czy system wyszukując nie "łapie" pełnego peselu...
[w obydwu przypadkach u dzieci w peselu po dacie urodzenia pojawiają się zera, aha obce dziecko miało przydzielony adres zamieszkania wnioskodawcy - dlaczego?, skoro w systemie SR obce ma inny?????]
Pisaliśmy o takich sprawach w temacie "Masakrycznie ważne", prawdopodobnie ktoś wcześniej w ten sposób zastąpił sobie przypadkowo dane osobowe, po DPP004 program dodatkowo wykrywa takie próby zastąpienia przypadkowego, ale jak się stało to wcześniej, to trzeba wyprostować sytuację.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 22 kwie 2016, 11:13

te R.500+

jak wstawić na stale jak mam format home banking ?

dokładnie gdzie szukam i nie wiem
986

Napisano: 22 kwie 2016, 13:50

no niestety po ostatniej poprawce również zaczytuje obce dzieci do składu rodziny (ta sama data urodzenia dzieci a nazwisko obcego zaczyna się na wcześniejszą literkę w alfabecie) - czyli nie czyta dzieci po całym peselu :(
matylda
Stażysta
Od: 19 lut 2016, 13:18
Zajmuję się:

Napisano: 22 kwie 2016, 13:56

Nie rozumiem tego co to znaczy nie czyta po całym peselu.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 22 kwie 2016, 14:23

986 pisze:te R.500+

jak wstawić na stale jak mam format home banking ?

dokładnie gdzie szukam i nie wiem
Należy przestawić na Home-Banking 1
Wkam

Napisano: 23 kwie 2016, 20:07

"nie czyta po peselu" to taki nasz skrót myślowy - skoro wrzuca nam obce dziecko z tą samą datą urodzenia, to tak jakby widział tylko sześć pierwszych cyfr nr PESEL a pozostałych nie brał pod uwagę...
mam nadzieję że nie będzie więcej takich przypadków bo spowalnia to robotę - trzeba usunąć obce dziecko w składzie i wprowadzić własne
matylda
Stażysta
Od: 19 lut 2016, 13:18
Zajmuję się:

Napisano: 25 kwie 2016, 8:21

Gdzie znajdę ten dżingiel od zmiany wielkości liter z elektronicznych? :)
Bazyllo

Napisano: 25 kwie 2016, 9:06

Bazyllo pisze:Gdzie znajdę ten dżingiel od zmiany wielkości liter z elektronicznych? :)
https://public.sygnity.pl/sites/default/ ... _2-0.7.pdf

punkt 4.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 25 kwie 2016, 9:35

Mam ustawione 0 i sypnął mi u wszystkich członków wielkie litery. Czy żeby robił "Jan Kowalski" z "JANA KOWALSKIEGO", mam przestawić na 2 - pierwsza litera zawsze duża?
Bazyllo

Strona 14 z 28    [ Posty: 275 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x