Przegląd dzisiejszych zgłoszeń - tego już nie zgłaszajcie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 19 z 28    [ Posty: 275 ]

Napisano: 29 kwie 2016, 16:14

2.1.8
Wniosek na drugie i kolejne. Ptaszki poodznaczane. Dochód "0", żeby nie było. Automat daje odmowę ze względu na "przekroczenie kryterium".
Chyba przestanę na hura wgrywać najnowsze poprawki :(
Bazyllo

Napisano: 29 kwie 2016, 16:31

A stany cywilne, stopnie pokrewieństwa we wniosku są OK? Jeśli tak to może na jakiś szczególny przypadek natrafiłeś, bo już 165 Jednostek zainstalowało i nikt nie zgłaszał czegoś takiego.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 30 kwie 2016, 9:13

Dlaczego system ostrzega, że dane (adres) XXX są inne niż dane wnioskodawcy, jeśli to XXX jest wnioskodawcą? :)
Bazyllo

Napisano: 02 maja 2016, 7:28

Nie mogę z automatu utworzyć decyzji dla wniosku elektronicznego z Alliora :( Trzy razy już przejrzałem i wydaje się być ok.
Bazyllo

Napisano: 04 maja 2016, 8:53

Osoba złożyła wniosek 4 kwietnia, dziecko skończyło 18 lat 23 kwietnia. Dziecko te program zakwalifikował jako członek rodziny (nie dziecko choć zaznaczałem "dziecko własne"), osoby zweryfikowałem, przechodzę do tworzenia i podglądu decyzji i decyzja nie uwzględnia tej osoby pełnoletniej. Niestety tej osoby nie mogę już usunąć z wniosku i ponownie wprowadzić, co zrobić aby program mi zaliczył tą osobę do wypłaty za kwiecień?
voodoo

Napisano: 04 maja 2016, 9:07

voodoo pisze:Osoba złożyła wniosek 4 kwietnia, dziecko skończyło 18 lat 23 kwietnia. Dziecko te program zakwalifikował jako członek rodziny (nie dziecko choć zaznaczałem "dziecko własne"), osoby zweryfikowałem, przechodzę do tworzenia i podglądu decyzji i decyzja nie uwzględnia tej osoby pełnoletniej. Niestety tej osoby nie mogę już usunąć z wniosku i ponownie wprowadzić, co zrobić aby program mi zaliczył tą osobę do wypłaty za kwiecień?
Może stan cywilny był zły podany? Powinien być kawaler lub panna.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 04 maja 2016, 9:12

Jest tak jak być powinno- zaznaczone że kawaler i że to jest dziecko własne... Co tu robić teraz?
voodoo

Napisano: 04 maja 2016, 15:06

Update do wersji 2-1.8 trwa już u mnie 3 godziny i jeszcze się nie skończyło (a serwer jest w miarę nowy z dobrymi podzespołami). Czy waszych programistów Bóg opuścił? 3 godziny?
orion

Napisano: 04 maja 2016, 15:12

Robiłeś wcześniej DPP004 do wersji 2-1.7 ?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 04 maja 2016, 15:20

SYGNITY pisze:Robiłeś wcześniej DPP004 do wersji 2-1.7 ?
Robiłeś. i tamte wgrywały się jakoś tak z 15 minut. Ta już sie skończyła mielić. Dokładny czas to od 11.40 do 15.10. Trzy godziny trzydzieści minut. Zdążyłbym postawić cały serwer od zera z pełnym formatowaniem. Katastrofa i dramaturgia. Trzy godziny bezrobocia dla wydawania decyzji - tak na przyszłość to ostrzegajcie, że to będzie trwało dłużej niż godzinę - wtedy włącze update na koniec pracy... Żółta kartka dla koderów (mniej wódki z red bullem na weekendach a więcej podręczników od c++ czy jak tam zwał :) - PS. Swoja droga jak pokazują zdjęcia z pracującymi koderami to niemal zawsze stoi koło monitora red bull czy inny energetyk...
orion

Strona 19 z 28    [ Posty: 275 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem