Przekazanie decyzji do realizacji a ustalona kwota świadczenia - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 27 sty 2023, 14:21

Czy jak dostanę decyzję do dalszej realizacji (zmiana miejsca zamieszkania) i w decyzji jest wg mnie błąd w ustaleniu wysokości świadczenia, to co mogę z tym zrobić? Zostawić i zrealizować, czy jak? Chodzi o świadczenie rodzicielskie - niektóre ośrodki przyznają zgodnie z zasadami ustalania terminów kpa w tygodniach ("od poniedziałku do poniedziałku"), a inne na tygodnie liczone "od poniedziałku do niedzieli".
Nie zaczynajmy kolejnej debaty, który sposób jest prawidłowy. Jeżeli ja przyznaję tak, a dostałam decyzję do realizacji, w której jest inaczej, to czy mogę to zmienić, czy nie powinnam?
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 27 sty 2023, 15:53

skoro ta decyzja jest prawomocna to za bardzo nie masz jak jej zmienic , prawda ? co sie wydarzyło, zeby móc wszcząc bądz wznowic postepowanie ?
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2023, 16:55

Ja w prawie innego świadczenia wysyłałem do SKO o stwierdzenie nieważności decyzji innego organu i sprawa była rozpatrywana.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 30 sty 2023, 13:00

Szarak pisze:
27 sty 2023, 16:55
Ja w prawie innego świadczenia wysyłałem do SKO o stwierdzenie nieważności decyzji innego organu i sprawa była rozpatrywana.
a to tak :) o niewaznienie, jeśli uważamy ,ze jest "nie hallo" to i owszem
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x