przekazanie dokumentacji na podst. art. 50 - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 15 lut 2017, 12:48

Poproszę o rozwianie wątpliwości czy w momencie kiedy świadczeniobiorca zmienia miejsce zamieszkania i będzie pobierał świadczenia w innej gminie w ślad za nim na podst. art. 50 wysyłamy dokumentację do innego ośrodka czy jeśli sam petent nie zwrócił się z prośba o przekazanie dokumentacji czekamy ewentualnie na prośbę z innego ośrodka o przesłanie dokumentacji? Z góry ślicznie dziękuje za odpowiedź
ETKA

Napisano: 15 lut 2017, 12:55

brak podstaw do przesłania dokumentacji
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2017, 13:01

w takim razie mamy czekać na pismo z ośrodka czy nie? Kobieta narobiła rabanu i kazała nam przeczytać ze zrozumieniem art.50 ustawy o świadczeniach i bez ich pisma przesłać im dokumentacje petenta.
ETKA

Napisano: 15 lut 2017, 13:05

a Elmer jak dotyczy to świadczenia pielęgnacyjnego ?
e-ch

Napisano: 15 lut 2017, 13:12

wypowiedzcie sie proszę jak to u Was wygląda. nadal nie wiem co o tym mysleć? odgórnie mamy przesyłać dokumentację - tak twierdzi ta Pani
Gość

Napisano: 15 lut 2017, 13:29

Ja przesyłam dokumentację tylko przy nowych wnioskach na których widnieje inny adres zamieszkania niż naszej gminy. w trakcie realizacji uchylam swoje dec wysyłam Stronie nie kseruję dok. nie daję oryginałów. Strona w nowym miejscu składa nowy wniosek + dec uchylające + dok jakie trzeba
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Marcelino
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 13 sty 2017, 20:46
Zajmuję się: sr/sw

Napisano: 15 lut 2017, 13:31

niech kobieta przeczyta ten artykuł ze zrozumieniem - był to przepis przejściowy gdy ZR wypłacał zakład pracy
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2017, 13:32

a przy świadczeniu pielęgnacyjnym ?
e-ch

Napisano: 15 lut 2017, 13:39

czyli nie wysyłamy dokumentacji bo tak jak napisał Elmer nie mamy podstaw a art. 50 już nie obowiązuje. W takim razie kobieta się wścieknie bo nie można jej przetłumaczyć swoich racji.
Dziekuję
ETKA

Napisano: 15 lut 2017, 16:20

a o świadczeniu pielęgnacyjnym ?
e-ch

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x