przekazanie dokumentów - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 29 sty 2014, 15:23

wierzycielka zmieniła miejsce zamieszkania, u nas ma uchylone FA teraz przesłała do nas pismo z prośba o przesłanie dokumentów do innego OPS. jak Wy to u siebie robicie? czy przekazujecie wg właściwości czy poprostu wysyłacie dokumenty ze zwykłym pismem ze przekazujecie na jej wniosek? prosze o pomoc.
~nowa

Napisano: 29 sty 2014, 15:58

może dla wielu z was to banalny problem ale jestem od niedawna dlatego porsze o pomoc
~nowa

Napisano: 29 sty 2014, 16:22

w F.A nie przekazujemy dokumentów do innej gminy chyba, że przed wydaniem decyzji w spr. ustalenia prawa do świadczeń z F.A robimy zawiadomienie o przekazaniu sprawy.

Wierzycielka musi na nowo skompletować cała dokumentację do nowego organu, F.A to nie świadczenia rodzinne.... i nie można przekazywać dokumentacji w trakcie okresu
~Iza

Napisano: 29 sty 2014, 16:47

mam taki sam problem, inny ośrodek do mnie dzwonił i prosił o przekazanie dokumentów z FA. nasza ustawa o tym nic nie mówi, prawda?czy może jestem w błędzie? czy ktos sie wypowie na ten temat?
~ALA

Napisano: 29 sty 2014, 17:03

my zawsze przekazujemy, co to za nowość?
~w

Napisano: 29 sty 2014, 17:08

Przekazać możesz co najwyżej źle złożony wniosek-wtedy przekazujesz zgodnie z właściwościa. Tu masz sprawę zakończoną i nie ma mozliwości pzrekazania w ustawie o FA nie ma delegacji ustawowej do przekazania do realizcaji( taki art. jest w ustawie o świadczeniach rodzinnych)
~behemot

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x