przekazanie dokumentów
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
przekazanie dokumentów
powiedzcie jak to jest z tymi dokumentami przekazywanymi do innego organu w przypadku gdy osoba się przeprowadzi do innej gminy? bo ja uchyliłam decyzję i pani twierdzi że muszę całą teczkę przekazać do tamtego ośrodka i tamten ośrodek powołuję się na art. 50 ustawy o świadczeniach rodzinnych.
Re: przekazanie dokumentów
ja jak uchyliłam u siebie, to po uprawomocnieniu sie decyzji odsyłam dokumenty tam, gdzie pani ma nowy adres
nie rozumiem po co te przekazywanie dokumentów? w jakim celu? to chyba nie jest problem żeby podejść do urzędu i złożyć nowy wniosek
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
ludzie art. 50 służył przekazywaniu dokumentacji kiedy śr wchodziło do gmin..
do mnie też trafiają wnioski, w oryginale, z decyzjami uchylającymi. Ciekawa jestem jak się wytłumaczą przy kontroli gdzie się podział wniosek.
do mnie też trafiają wnioski, w oryginale, z decyzjami uchylającymi. Ciekawa jestem jak się wytłumaczą przy kontroli gdzie się podział wniosek.
Dokładnie. Jeżeli babka przeprowadza siĘ do innej gminy to elegancko uchylasz decyzję. Koniec. BaBka przychodzi do nowej Gminy i składa nowy wniosek. Ludzie, nie mylcie ustawy o ŚR z ustawą 500+ . To naprawdę nie jest to samo świadczenie i naprawdę NIE WOLNO w ramach jednego świadczenia powoływać się na przepisy z innego świadczenia. bo tak pasuje. Dalej, art 65 KPA dotyczy złożonych niewłaściwie wniosków. ZŁOŻONYCH!!!. WASZ WNIOSEK PIERWOTNIE ZOSTAŁ ZŁOŻoNY PRAWIDŁOWO I ZOSTAŁ ROZPATRZONY. NIC NIGDZIE NIE PRZEKAZUJECIE!! lUDZIE LITOŚCI. CZYTAC kpa I ORZECZNICTWO KOMENTARZE DO KPA!!!!!ss pisze:ludzie art. 50 służył przekazywaniu dokumentacji kiedy śr wchodziło do gmin..
mi to już ręce opadają ... kobieta się przeprowadziła więc uchyliłam jej decyzję i poszła do swojego obecnego ośrodka złożyć wniosek a oni ją odesłali powołując się właśnie na art. 50 ustawy o śr ???? !!! żądając od nas oryginałów włacznie z wnioskiem ??? no żarty jakieś.. Kobita poszła z wypelnionym nowym wnioskiem, dokumentami i dec uchylającą od nas a oni NIE PRZYJELI !!!!
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
WieśniakiAga111 pisze:mi to już ręce opadają ... kobieta się przeprowadziła więc uchyliłam jej decyzję i poszła do swojego obecnego ośrodka złożyć wniosek a oni ją odesłali powołując się właśnie na art. 50 ustawy o śr ???? !!! żądając od nas oryginałów włacznie z wnioskiem ??? no żarty jakieś.. Kobita poszła z wypelnionym nowym wnioskiem, dokumentami i dec uchylającą od nas a oni NIE PRZYJELI !!!!

Wołaj pańcię, niech na nich skargę składa.
Organ nie ma prawa nie przyjąć wniosku! Zadzwoń sobie do tego zaj...Organu.I zadaj pytanie jakim prawem do 500+ stosuja przepisy ustawy o ŚR? DRAMATAga111 pisze:mi to już ręce opadają ... kobieta się przeprowadziła więc uchyliłam jej decyzję i poszła do swojego obecnego ośrodka złożyć wniosek a oni ją odesłali powołując się właśnie na art. 50 ustawy o śr ???? !!! żądając od nas oryginałów włacznie z wnioskiem ??? no żarty jakieś.. Kobita poszła z wypelnionym nowym wnioskiem, dokumentami i dec uchylającą od nas a oni NIE PRZYJELI !!!!
po tel do tamtejszego ośrodka z prośbą o podanie podstawy prawnej szanowna Pani rzuciła słuchawką .... czad!
w ten prosty i nieskomplikowany dla organu sposób poganiali pania od opsu do opsu.... i wszytsko w imie działania na korzyść strony , i wszystko bez zbędnej zwłoki.... ja się pytam komu strzeliło do głowy cos takiego ?? żeby skomplikować wszystkim życie.......
Oprócz przekazanie dokumentów - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
marnotrawienie a ŚR
alimenty jak?
Zwrot pieniędzy w wyniku nienależenie pobranego świadczenia
nienależnie pobrane świadczenie wychowawcze
decyzja z ROPSU
inne dane w SYGNITY dlaczego nie można wprowadzić uzysku ???
Czy możemy sobie sprawdzać osoby w empatii pod względem rok
sprawozdanie do 21.10
Sprawozdanie z realizacji 500+ mazowieckie
rozpoczecie pracy za granicą!
ANGAŻ
trudna sprawa, prawomocny rozwód teraz
Do Pana Tomka
proszę jak usunąć wniosek
ROPS i koordynacja
uzyskanie dochodu w 2015 r.