przeliczanie dochodu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 22 lip 2021, 11:56

Pani X poszła do nowej pracy, ma umowę o pracę od V do końca XII.2021 r. Podstawa wynagrodzenia plus premia od sprzedaży. X przyniosła zaświadczenie, wychodzi przekroczenie kryterium i zł za zł. Kobieta "krzyczy" że co miesiąc będzie mi przynosiła zaświadczenia od pracodawcy a ja MUSZĘ jej przeliczać bo co miesiąc będzie miała premię w innej wysokości, albo jej w ogóle nie będzie. Jaką podstawę prawną napisać pani X w decyzji zmieniającej na zł za zł że jak jest uzyskanie dochodu to przeliczam tylko raz i interesuje mnie w jej przypadku wynagrodzenie za czerwiec? Dodam że kobieta bardzo roszczeniowa.
monO
Referent
Od: 19 maja 2020, 10:45
Zajmuję się: fa/sr

Napisano: 22 lip 2021, 12:29

art.5 ust.4b W przypadku uzyskania dochodu przez członka rodziny, osobę uczącą się lub dziecko pozostające pod opieką opiekuna prawnego po roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy dochód ich ustala się na podstawie dochodu członka rodziny, dochodu osoby uczącej się lub dochodu dziecka pozostającego pod opieką opiekuna prawnego, powiększonego o kwotę osiągniętego dochodu za miesiąc następujący po miesiącu, w którym nastąpiło uzyskanie dochodu, jeżeli dochód ten jest uzyskiwany w okresie, na który ustalane lub weryfikowane jest prawo do świadczeń rodzinnych.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x