Przeliczenie dochodow jaki art !? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 19 maja 2015, 9:49

Elmer pisze:1. czytasz ustawę jako całość;
2. w art. 5 ust. 4 b nic nie mówi o tym, że dochód ma być na dzień wydawania decyzji. Nie wiem skąd to wziąłeś
wypalasz sie z wiedza

Art 5 ust 4b W przypadku uzyskania dochodu przez członka rodziny, osobę uczącą się lub dziecko pozostające pod opieką opiekuna prawnego po roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy dochód ich ustala się na podstawie dochodu członka rodziny, dochodu osoby uczącej się lub dochodu dziecka pozostającego pod opieką opiekuna prawnego, powiększonego o kwotę uzyskanego dochodu z miesiąca następującego po miesiącu, w którym dochód został osiągnięty, jeżeli dochód ten jest uzyskiwany w dniu ustalania prawa do świadczeń rodzinnych.
mastermind

Napisano: 19 maja 2015, 9:49

mastermind, najpierw czytasz art. 25 ust. 1 a potem art. 5 ust. 4b
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 9:51

mastermind - nie, nie i jeszcze raz nie. Nie rozumiesz pojęcia "dzień ustalania prawa do świadczeń rodzinnych", całe dalsze rozumowanie jest błędne.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 9:53

ciekawa koncepcja:
dzień wydawania decyzji to to samo co dzień ustalania prawa do świadczeń rodzinnych... Ciekawa...
Pamiętaj ustawa to nie poszczególne artykuły, ale całość.
Idąc twoim tokiem rozumowania to jak ktoś raz będzie miał uzyskane prawo to hulaj dusza piekła nie ma. Nigdy nie zrobisz mu uzysku. Byłoby świetnie, ale niestety tak nie jest
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 9:54

mastermind "sie czepia" ;-) wprost nie ma tego co chcialby, zebysmy mu pokazali... w sumie to super by bylo, zebysmy mogli uznac, ze skoro nie ma wprost to nie musimy nic ustalac po wydaniu decyzji i ze art. 25 to tak sobie tylkio jest, zebysmy zaspokoili ciekwosc i wiedzieli co tam sie u naszych klientow dzieje po przyznaniu im swiadczen;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 10:04

ewalu pisze:mastermind, najpierw czytasz art. 25 ust. 1 a potem art. 5 ust. 4b
bardzo ciekawa koncepcja :):) moze cala ustawe od tylu trzeba czytać?? :)
mastermind

Napisano: 19 maja 2015, 10:05

Iks pisze:mastermind - nie, nie i jeszcze raz nie. Nie rozumiesz pojęcia "dzień ustalania prawa do świadczeń rodzinnych", całe dalsze rozumowanie jest błędne.
prosze o wyjasnenie madra glowo :)
to ja

Napisano: 19 maja 2015, 10:07

czytaj ją od dołu, od góry, od środka. Ale przeczytaj. Postaraj się zrozumieć. Wiem to jest bubel, ale coś z niego można jednak przetrawić
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 10:07

to ja pisze: prosze o wyjasnenie madra glowo :)
Jeśli nie rozumiesz tego co napisałem, to nie będę w stanie Ci tego wytłumaczyć - wybacz.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 10:13

mastermind pisze:
ewalu pisze:mastermind, najpierw czytasz art. 25 ust. 1 a potem art. 5 ust. 4b
bardzo ciekawa koncepcja :):) moze cala ustawe od tylu trzeba czytać?? :)
nie chcę być uszczypliwa jak ty :lol: :lol: :lol: ale to ty pytałes o art. .. ustawy nie czytałeś / nie znasz ? ;) ;)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x