Przemoc - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 28 gru 2008, 21:33

Prosze o pomoc
od zawsze nasza mama znecala sie nad nami i fizycznie i psychicznie ,jestem mezatka mam woje dziecko mieszkam za granica i niewiem co zrobic ,moja siostra byla w domu i przezyla koszmar to co moja mama robi z tata ,zneca sie nad nim psychicznie nie gotuje obiadow spalila mu ubrania w swieta i musial spac na strychu ,mysle ze potrzebuje pomocy psychiatrycznej i niewiem co zrobic by moj tato mial normalny dom jestem bezradna prosze o pomoc
~Dorota

Napisano: 29 gru 2008, 10:23

powiadom sąd rodzinny i nieletnich lub prokuraturę o znęcaniu się nad członkami rodziny,sąd po rozpoznaniu sprawy powinien przydzielić rodzinie kuratora - jest to jakaś ochrona choć o dobrego kuratora jest trudno. W doniesieniu o przemocy możesz nadmienić o podejrzeniach zaburzeń psychicznych, sąd może dzięki temu zarządzić badanie matki przez biegłego psychiatrę, a nastepnie orzec o leczeniu psychiatrycznym. Doprowadź sprawę do końca, możesz też poinformować miejscowy ośrodek pomocy społecznej. Są to wszystko sprawy trudne, długotrwałe, ale dla dobra ojca i rodzeństwa zajmij się tym, niech pożyją sobie trochę spokojnie. Powodzenia i siły.
~c

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x