Przeoczenie dziecka co dalej - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 23 wrz 2020, 10:30

Witam, Pani złożyła wniosek oświadczenie wychowawcze na trójkę dzieci we wrześniu 2019 teraz okazuje się po czasie, że przyznałem tylko na dwójkę. Pani nie zgłaszała ponieważ jest niepełnosprawna umysłowo i mogła nie zauważyć. Co mam w takim przypadku zrobić? Proszę o pomoc!!!!!!!!! Czy przyznać z wyrównaniem?
amigooo
Referent
Od: 12 cze 2018, 12:24
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 23 wrz 2020, 12:17

stajesz na decyzji - operacje - decyzja z decyzji na podstawie wniosku - wklepujesz dziecko na które nie było wypłat, wyrównujesz i wypłacasz :)jak wpisała maila to jej info pójdzie, jak nie to może zobaczy kiedyś wypłatę

Jak nie widziała tyle czasu, że nie brała na to dziecko to może nie zobaczy że wpłynęło parę tysiączków więcej ;)
anavika
Referent
Od: 25 lip 2012, 16:23
Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki

Napisano: 24 wrz 2020, 7:20

anavika pisze:
23 wrz 2020, 12:17
stajesz na decyzji - operacje - decyzja z decyzji na podstawie wniosku - wklepujesz dziecko na które nie było wypłat, wyrównujesz i wypłacasz :)jak wpisała maila to jej info pójdzie, jak nie to może zobaczy kiedyś wypłatę

Jak nie widziała tyle czasu, że nie brała na to dziecko to może nie zobaczy że wpłynęło parę tysiączków więcej ;)
wyczytałem, że w tym przypadku musze ją poinformować o niezałatwieniu sprawy w terminie, podać przyczynę (oczywiście błąd techniczny ;) ) i wyznaczyć termin załatwienia sprawy. Pouczyć również że może na mnie złożyć skargę do SKO za opieszałość urzędu
amigooo
Referent
Od: 12 cze 2018, 12:24
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 24 wrz 2020, 8:15

Pozostajesz w zwłoce, ale już nie przeciągaj sprawy wyznaczaniem terminu do jej załatwienia, tylko ją załatw.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x