przybliżony termin wypłaty - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 18 mar 2014, 22:47

Czy jest to możliwe że pieniądze nie zostaną nam zwrócone od końca kwietnia do maja za utracone świadczenia pielęgnacyjne od lipca? Proszę o odpowiedż
~angela WO

Napisano: 19 mar 2014, 9:37

niestety nie

obecnie trwają przepychanki w Radzie Ministrów bo 6 marca były pieniądze a nagle 18 marca okazuje się, że brakuje 500 mln zł, w dodatku w piśmie z 6 marca jest notatka, że ubezpieczenie społeczne ma być wypłacane od lipca 2014 czyli chcą wprowadzić zwroty dopiero od lipca (pewnie w ten sposób do lipca zaoszczędzą te 500 mln)

nie ma co liczyć na kwiecień, od podpisu Prezydenta ustawa wchodzi w życiue po 14 dniach a dodajmy jeszcze do tego decyzję ośrodka a przecież przed Prezydentem jest Senat i Sejm, Komisja i ewentualne poprawki

robią Nas w bambuko niestety kwiecień nie jest realnym terminem
~565

Napisano: 19 mar 2014, 9:57

jak zwykle wszystko się skumuluje na okres wakacji ;(( albo co najgorsze na nowy okres zasiłkowy - a niech pracownicy popadają na twarz co tam.....
~nowa2

Napisano: 19 mar 2014, 10:05

co tam pracownicy, najważniejsze, że rząd zachowa twarz
~iwąka

Napisano: 19 mar 2014, 10:12

myślę, ze przed wyborami do Europarlamentu się wyrobią. :)
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 19 mar 2014, 11:51

tzn. w Sejmie wyrobią :) Bronisław podpiszę sobie później, ktoś zapomni tego opublikować w Dzienniku Ustaw (jak z Trynkiewiczem) no i będzie na opiekunów, że w okresie majówek, długich weekendów szturmują ośrodki :)

a przecież Seredyn nie ma sobie nic do zarzucenia, ona spokojnie konsumuje wyrok TK, mam nadzieję, że ludzie nie wybiorą jej do PE :)
~565

Napisano: 19 mar 2014, 12:00

tyle dobre ze im dluzej czekaja tym wiecej wyrownania bedzie przecieciez kazdy miesiac to 520 zl.
~iza

Napisano: 19 mar 2014, 12:00

\'długich weekendów szturmują ośrodki :)\'

W tym roku to nie bardzo długi jest ten weekend.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 19 mar 2014, 12:24

\"tyle dobre ze im dluzej czekaja tym wiecej wyrownania bedzie przecieciez kazdy miesiac to 520 zl. \"

To może złóż podanie, żeby tobie pobory wypłacali jednorazowo raz w roku. Wtedy taka dobroć i ciebie spotka, bedziesz miała okazję dorwac tez większą kwotę i to duzo większą niz my. A to jeszcze większą dobroć.
~m&m

Napisano: 19 mar 2014, 15:22

Mi są pieniądze potrzebne na wczoraj i wcale mnie nie pociesza to że wyrównania będą większe bo wolę żeby oddali pieniądze które się należą od lipca i na bieżąco niech wypłacają. Ja nie mam innych dochodów musiałam się zapożyczyć bo człowiek nie ma za co żyć!
~rebeka

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x