przyłączenie 2015/2016 - pomocy bo już zgłupiałam - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 30 wrz 2015, 21:21

czy jak teraz wysyłam do komornika sądowego, decyzję na nowy okres świadczeniowy 2015/2016 z harmonogramem wypłat - to wysyłam również wniosek o przyłączenie do egzekucji właśnie tego nowego okresu 2015/2016????
Czy to przyłączenie dotyczy tylko minionych okresów zasiłkowych?????
nittta

Napisano: 30 wrz 2015, 21:58

proszę
nitta

Napisano: 01 paź 2015, 7:33

:?:
nitta

Napisano: 01 paź 2015, 7:58

jak jest właśnie z tym wnioskiem do komornika o przyłącze się do egzekucji do tego nowego okresu świadczeniowego 2015/2016????
też piszemy?
tymur

Napisano: 01 paź 2015, 11:09

po zmianach - generalnie- jest tak, iż wszystkie długi dłużników musimy przekazać do egzekucji komornikom. Najwięcej pracy/wniosków będzie teraz, gdy musimy złożyć stosowne wnioski dot. zarówno nowych decyzji FA, jak również wszystkich dotychczas umorzonych przez US, a również dotychczas wypłacanych, a nie skierowanych do US. Będziemy głównie korzystać z art. 27 ust. 3 a - tam gdzie płacimy FA i prowadzona jest egzekucja my przyłączamy się do egzekucji. Podstawą będzie nasza decyzja przyznająca FA (którą dołączamy do takiego wniosku - art. 27 ust. 8 ).
Nowe decyzje muszą być wysyłane do komornika z wnioskiem o przyłączenie się do egzekucji. W tych wnioskach musimy również zawrzeć wniosek o przyłączenie się do egzekucji co do minionego okresu ( już przecież za ten miniony okres nie wydajemy decyzji o zwrocie i nie kierujemy ich do U.S). Można to zrobić właśnie jednym pismem (wnioskiem) - wymieniając bieżący okres i miniony. Następnie, po zwrocie TW z urzędów skarbowych, też dług za te okresy musimy przekazać do egzekucji komornikom. Mamy na to 3 miesiące (art. 9 ust. 1 ustawy o zmianie ustawy o FA z dnia 24 lipca 2015, ).
ODA

Napisano: 01 paź 2015, 12:08

czy informację o rozpoczęciu realizacji decyzji podajecie we wniosku o przyłączenie się czy robicie odrębnym pismem? ja zaczęłam robić drugim pismem i trochę jest dodatkowej pracy
Magda198126
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 16:03
Zajmuję się:

Napisano: 01 paź 2015, 13:04

Proszę niech ktoś podpowie, czy decyzje wydane na stary okres świad. tzn. 2014/2016 wysyłamy do komorników na nowych zasadach?
xxxxxxx

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x