przysposobienie dziecka w trakcie
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Ś W
- Kontakt:
przysposobienie dziecka w trakcie
Witam pomóżcie odnośnie wniosku. Pani złożyła wniosek na drugie dziecko. Jest w trakcie przyspasabiania dziecka. Do wniosku dołączyła zaświadczenie z Sądu że toczy się postępowanie o przysposobienie małoletniej oraz postanowienie z Sądu że na czas postępowania małoletnia będzie przebywała u wnioskodawców. Sąd do czasu trwania postępowania powierzył pieczę wnioskodawczyni. Czy w takiej sytuacji możemy przyznać 500+ (dziecko w peselach ma innych rodziców), czy ona jest opiekunem faktycznym i należy się. Proszę o pomoc.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: przysposobienie dziecka w trakcie
Jest opiekunem faktycznym.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Św
- Kontakt:
mam podobną sytuację Pani złożyła wniosek w styczniu i te same dokumenty ze dziecko jest pod jej opieką tylko nie podała nr pesel dziecka twierdzi ze poda mi go dopiero jak dziecko dostanie nowy pesel starego nie będzie wpisywała. i teraz się zastanawiam czy tak po prostu przyznać czy wezwać do uzupełnienia danych poczekać na pesel i dopiero przyznać od stycznia termin rozprawy ma na 7 marca ale peselu tez od razu nie dostanie trzeba będzie czekać kolejny miesiąc. Ktoś coś podpowie. tylko bez uszczypliwych uwag czytałam wszystkie art odnośnie tego i zgłupiałam.
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
teraz pani jest opiekunem faktycznym dziecka i mzoe otrzymac swiadczenie na to dziecko, ktore teraz ma taki pesel jaki ma, wiec wniosek o ten pesel powinna uzupelnic...w momencie jak zostanie rodzicem tego dziecka, bedzie pobierac swiadczenia jako rodzic a nie opiekun faktyczny i od tego momentu dziecko bedzie tez mialo inny pesel...ja uwazam,ze teraz musi uzupelnic wniosek o ten pesel - inaczej nie mozesz zweryfikowac dziecka
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Św
- Kontakt:
dziękuje za podpowiedz wezwę Panią do uzupełnienia danych, ale obawiam się ze nie będzie chciała ich uzupełnić i zostanie bez rozpatrzenia.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ale dlaczego bez rozpatrzenia? Większość osób na czas postępowania sądowego nie może podawać danych dzieci. Po prostu przedłuż termin żeby osoba nie była stratna. Jak będzie miała wyrok i nowe dane dziecka to Ci uzupełni wniosek.
Oprócz przysposobienie dziecka w trakcie - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Część F sprawozdania do 500+ jak wypełnić?
do kiedy liczone są odsetki ustawowe
wniosek o koordynacji a komputer
odestki za nienależnie pobrane
Czy wystarczy oświadczenie - Kindergeld
pomyliłam sie wyliczając dochód rodzinie i osobie wydalam od
sprawozdanie liczba wydanych decyzji
upomnienie do decyzjii żądającej zwrotu
Od kiedy SW się już nie należy?
2 zaświadczenia za ten sam miesiąc a różne kwoty
zabezpieczenie alimentów a 500+
woj. lubelskie-czy udało sie pobrać aktualizację sygnity
zmiana podstawa prawna kpa- od 02.02.2018
małżeństwo- 1 dziecko z matką, 2 z ojcem. Komu świadczenia?
zmiana świadczenia wychowawczego na formę rzeczową
Nienależnie pobrane za ubiegły okres , nie ma teraz świadcze