Drodzy pracownicy jak widzicie waszą przyszłość w świadczeniach rodzinnych? kryteria bez zmian, nic tu się pewnie nie zadzieje, świadczenia rodzinne powoli wymierają. My mamy świadczenia w OPS, dwóch pracowników do tego. Coraz mniej uprawnionych do zas. rodz. Jak jest u Was macie jakieś zadania poza świadczeniami rodzinnymi??
Kryterium nie podnoszą do rodzinnego, ale jest trochę wosków i sporo odmów. Natomiast co chwile zmiany w przepisach, nowe śp itp. Osobiście nie mam czasu wypić kawy przygotować dokumenty do składnicy akt. Od dłuższego czasu jestem sama na świadczeniach rodzinnych, dodatkowo prowadzę świadczenie ,,za życiem'', zaświadczenia o dochodach do programu czyste powietrze/ciepłe mieszkanie.
Ja mam trochę oddechu wreszcie.
jest lżej, bo nie ma tych wynalazków, robiłam wszystko sama, świadczenia i fundusz lezały, bo nie było czasu, teraz widzę takie braki, że sama się gubię we własnych papierach.
nadrabiam zaległości
nie pragnę póki co nic nowego
od 20221 dostałam 500 plus, potem dwa razy osłonowy, bon energetyczny, czyste powietrze, przy węglowym był inny pracownik, ale siedział razem ze mną i miałam służyć pomocą.
to był koszmar psychiczny i fizyczny, nikogo za wiele nie obchodziło
Bon obwarowany jest dość dziwnymi kryteriami kryteriami dochodowymi, dodatkowo zstępni muszą być czynni zawodowo, dlatego myślę że nie będzie tego zbyt dużo a z pewnością nie tyle by sfinansować etaty dla pracowników. Większość kosztów pochłoną programy, licencje, materiały biurowe itp., przynajmniej tak będzie w mniejszych gminach.