Przywrócenie Realizatorowi programu terminu M II.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MartuchaEm
Stażysta
Zajmuję się: AS
Kontakt:

Przywrócenie Realizatorowi programu terminu M II.

Post autor: MartuchaEm »

Kochani, wpłynął mi wniosek z dniem ostatniego maja na M II z czesnym. Jestem nowym Realizatorem i zwracam się do Was o pomoc. Pisał z Was ktoś taką prośbę do Oddziału PFRON? Jest jakiś wzór pisma? :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Re: Przywrócenie Realizatorowi programu terminu M II.

Post autor: Tomasz1981 »

1. student powinien zlozyc wniosek z podaniem o przywrocenie terminu
2. wysyłasz zwyczajne pismo do oddzialu o przywrocenie terminu/zgode na podpisanie umowy ze studentem (umowy nalezalo podpisac ze studentami do konca maja)
3. jak bedzie zgoda z oddziału, wysylasz pismo do studenta ze wyrażacie zgode na przywrócenie terminu wniosku i dalej jak z resztą wniosków, ocena, umowa, wypłata
Awatar użytkownika
MartuchaEm
Stażysta
Zajmuję się: AS
Kontakt:

Post autor: MartuchaEm »

Dziękuję ślicznie.
Agnieszka79
Praktykant
Zajmuję się: PFRON
Kontakt:

Post autor: Agnieszka79 »

Studentka w dniu 02.06.2021 złożyła wniosek o dofinansowanie. Do wniosku nie załączyła prośby o przywrócenie terminu. W dodatku nie mamy już środków na dofinansowanie w ramach Modułu II. Czy odrzucić ją z formalnego czy wniosek do poprawy?
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

Agnieszka79 pisze: 05 lip 2021, 11:23 Studentka w dniu 02.06.2021 złożyła wniosek o dofinansowanie. Do wniosku nie załączyła prośby o przywrócenie terminu. W dodatku nie mamy już środków na dofinansowanie w ramach Modułu II. Czy odrzucić ją z formalnego czy wniosek do poprawy?
zadzwonić i poinformować aby uzupełniła wniosek o podanie o przywrócenie terminu, jeśli to zrobi, przyznać dofinansowanie dopiero jak zamówisz dodatkowe środki i je otrzymasz - ja bym tak zrobił, tylko tak teraz sobie myślę, że jeśli ma czesne, to czas na jego wypłatę był do końca maja; a tu z kolei jeśli wypłata czesnego miałaby się odbyć później, to trzeba pisać pismo o przywrócenie terminu do oddziału pfron - zadzwoń do Poręby i dopytaj co robić aby było dobrze
ODPOWIEDZ