przyzanie FA - okazuje się, że dłużnik za granicą, co dalej - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 4    [ Posty: 33 ]

Napisano: 29 paź 2019, 13:11

Bzdury piszesz, bo jeżeli pracujesz od samego początku przy tych świadczeniach a zapewne pracujesz to wiesz że 90 % dłużników nie ma nic i złapanie go za granica to jedyna okazja żeby coś wyegzekwować a podstawa prawna do tego to ustawa o pomocy o.u.d.a. a dokładnie w art. 15.
Komornik prowadzi egzekucję ponieważ jemu jest wszystko jedno czy ma jedna sprawę więcej czy mniej a u nas się przyjęło że jeżeli komornik prowadzi to już nic nie musimy robić w kierunku wyegzekwowania alimentów.
Art. 15 ust 4 pkt 3 mówi co należy do wniosku dołączyć, masz tam i zaświadczenie komornika i i informacje sądu.
Zatem chcąc odzyskać chociaż część tego co wypłaciłem, mając jakąkolwiek informację że dłużnik jest poza granicami Polski, wzywam wierzycielkę od dostarczeniu informacji z sądu o podjęciu czynności związanych z wykonaniem tytułu wykonawczego za granicą.
A komornik sam nie zakończy egzekucji nawet jak ustali że dłużnik jest za granicą, a prowadzenie egzekucji w kraju Ci ściągalności nie zwiększy, bo większość dłużników tutaj nic nie ma .
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 29 paź 2019, 13:48

kłamstwo:
"Art. 15 ust 4 pkt 3 mówi co należy do wniosku dołączyć, masz tam i zaświadczenie komornika i i informacje sądu"
jedno lub drugie.
Gdyby było to i to, to w każdym wypadku musiałabyś żądać zaświadczenia z sądu i zaświadczenia od komornika. A nie wydaje mi się byś to robiła :lol:

Drugie kłamstw to jest to, że komornik sam nie zakończy. Zakończy zgodnie z prawem
A twoje działania są bezprawne.
Ciekaw jestem twojej podstawy prawnej do żądania od klienta, który dostarczył zaświadczenie o bezskuteczności, zaświadczenia z sądu. Może wrzucisz? :twisted:
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 29 paź 2019, 22:47

takie samo kłamstwo jak i twoje, w drugą stronę pokaz mi artykuły które mi zabraniają tego robić?
a gdzie masz napisane że to lub to ?
jest napisane :zaświadczenia lub oświadczenia oraz dowody niezbędne do ustalenia prawa
do świadczenia:
a)....b...c).....d.... e itd czy tu jest napisane a) lub e)
nie . Zatem logiczne jest że skoro dłużnik mieszka za granicą to chcę informacji sądu a nie tak jak napisałaś na początku że jest komornik to nie ścigam dłuznika za granicą pomimo tego że mam czarno na białym że tam zamieszkuje i wiadomym jest że polski komornik za granicą nic nie robi i nie czekam na to czy mam jakieś nieruchomości bo to już dawno sprawdzone i 90 % dłuzników nic w kraju nie ma
eMGie
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 30 paź 2019, 8:52

kobieto. Pierw zakwestionuj zaświadczenie od komornika a potem daj mi odmowę, że mam tylko zaświadczenie od komornika a nie zaświadczenie z sądu.
Napij się kawy i wrzuć na luz
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 30 paź 2019, 10:32

no właśnie wrzuć na luz kobieto i napij się kawy i znajdź podstawę prawną na poprawność lub niepoprawność swojego działania
eMGie
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 30 paź 2019, 10:35

1. nie jestem kobietą;
2. mam zaświadczenie od komornika, spełnia pozostałe warunki przyznaje.
3. znajdź ty podstawę do dawania odmów w sytuacji gdzie masz spełnione wszystkie warunki łącznie zaświadczeniem od komornika o bezskuteczności. Powodzenia, sądzę, że się nie doczekam :twisted:
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 30 paź 2019, 11:54

- ja też nie jestem kobietą
- mimo tego ze mam zaświadczenie od komornika i poza tym jestem w posiadaniu informacji niejednokrotnie podanej przez komornika że dłużnik mieszka np. w Anglii wzywam o informacje z sądu - podaj mi podstawę do tego że mam tego nie robić.

- o jakich ty odmowach piszesz ? nic takiego nie pisałem że daje odmowy w przypadku gdy mam komornika a nie mam sądu
eMGie
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 30 paź 2019, 12:05

1. a zachowujesz się jak kobieta... Na pewno nie jesteś kobietą?;
2. błąd wynikający z całkowitej nieznajomości KPA. My działamy na podstawie przepisów prawa, czyli to ty masz mieć podstawę prawną, żeby wezwać, a nie ja mam mieć podstawę prawna by nie wzywać. Podstawy się kłaniają.
3. jak nie dajesz odmowy to pozostawiasz wniosek be rozpatrzenia? :roll:
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 30 paź 2019, 20:52

nie obrażaj mnie człowieku bo odkąd pamiętasz próbujesz ludzi obrażać,
może ty sie zachowujesz jak kobieta,
ja działam w ramach prawa i mam podstawę przy rozpatrywaniu wniosku wezwać kogoś o sąd okręgowy
a pracuje przy świadczeniach od 2004 r czyli od początku.
Gdzie napisałem że daj odmowę jak mi ktoś nie doniesie albo pozostawiam bez rozpatrzenia ?
po prostu dbam o to w ramach prawa żeby dłużnik zwrócił to co wypłaciliśmy czyli ścigam go tam lub pomagam ścigac tam gdzie jest to możliwe. Gdzie to jest łamanie KPA?
Zatem skończ Waść wstydu oszczędź ! Dzięki takim działaniom zadłużenie dłużników opiewa na blisko 12 mld bo ty będziesz czekał aż komornik mu coś ściągnie, tylko że dłużnik jest za granicą i dzięki takim działaniom przeciw dłużnikom twoja ściągalność jest zerowa.
eMGie
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 31 paź 2019, 12:39

bycie kobietą jest obraźliwe? Ale pojechałeś po bandzie....

To wskaż mi te ramy prawa do wezwań o zaświadczenie z sądu jak masz zaświadczenie o bezskuteczności od komornika. I uświadom co robisz jak ktoś ci powie, że nie ma zamiaru iść do sądu, bo ma zaświadczenie od komornika.

Albo mi się wydaje, albo ty chcesz świat zbawić. Boje się takich ludzi
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 2 z 4    [ Posty: 33 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x