przyznać ZP czy NIE - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 17 kwie 2014, 12:37

cześć
mam pana który przyniósł orzeczenie z PCPR
stopien UMIARKOWANY
niepełnosprawnośc- NIE DA SIĘ USTALIĆ

ale

temu Panu wypłacałam ZP do lutgeo br. wówczas również miał UMIARKOWANY ale z zaspiem ze niepełnosprawność powstała przed 17 rokiem życia

co robić ? czy bazujac na poprzednim orzeczeniu mogę przyznać , czy powinien sie odwołać od orzeczenia
co zrobić ?

Napisano: 17 kwie 2014, 13:32

dla porzadku rzeczy powinnas mu powiedziec,zeby poszedl do PCPR z tym nowym i starym orzeczeniem i sie odwolal,jesli tylko w ten sposob moga to zmienic, bo skoro w jednym orzeczeniu dalo sie ustalic od kiedy jest niepelnosprawnosc to z pewnoscia i w drugim da sie:) - lepiej niech na goraco pilnuje tych zapisow,bo kiedys moze mu zaszkodzic taki zapis,ze sie nie da ustalic...poza tym skoro z jednego orzeczenia wynika,ze niepelnosprawnosc powstala w odpowiednim czasie, po zakonczeniu jednego orzeczenia jest nastepne - to przyznalabym zasilek
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2014, 14:32

no z tego co aptrzyłam był inny skład orzekajacy , wszystko tak samo oporcz tego pkt dotyczacego od kiedy niepełnosprawnośc istnieje
co zrobić ?

Napisano: 17 kwie 2014, 14:45

pewnie gosc nie zaznaczyl we wniosku ze wczesniej mial juz orzeczenie ... ja mialam niedowno klienta, u ktorego tez sie niby nie dalo ustalic od kiedy niepelnosprawnosc,ale wczesniej mial zanczny a teraz dostal umiarkowany i we wczesniejszym tez byl zapis,ze sie nie dalo ustalic...jak mu powiedzialam,ze albo ustala od kiedy albo teraz dostanie odmowe to po tygodniu przyszedl z nowym orzeczeniem, tzn zmieniajacym to ostatnie w punkcie gdzie jest od kiedy niepelnosprawnosc - z dalo sie ustalic:) tyle,ze ustalili iz niepelnosprawnosc powstala jak facet mial 24 lata
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x