Przyznanie karty-pilne - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 17 paź 2015, 17:40

Witam. Mam taki przypadek. Kobieta, która jest wnioskodawcą złożyła wniosek o przyznanie kart dla swojej rodziny. Z pierwszego małżeństwa ma jedno dziecko. Obecnie jej mąż też ma jedno dziecko z poprzedniego małżeństwa i dodatkowo mają jedno wspólne. Do tego momentu nie było by problemu. Karty otrzymują wszyscy. Problem jest jednak taki, że pierwsze dziecko jej męża nie mieszka z nimi. Mieszka z jego byłą żoną. Na nim ciąży obowiązek alimentacyjny (płaci alimenty). Ten syn często przyjeżdża do niego i wspólnie utrzymują kontakty. Moje pytanie brzmi. Czy w takiej sytuacji można przyznać wszystkim karty, czy odmówić całej rodzinie?
aga81

Napisano: 17 paź 2015, 17:46

Zapomniałam dodać, że syn mieszka z matką w innej gminie. Matka nie ma więcej dzieci i nie jest w żadnym związku.
aga81

Napisano: 19 paź 2015, 19:43

Bylabym wdzieczna o jakas porade. Ja bym zrobila to tak. Zamowila karty dla wszystkich z wyjątkiem tego dziecka ktore mieszka z matka. Wyslala ojca dziecka do tamtej gminy. Tam złożyła wniosek wpisujac wszyskich a przy dziecku zaznaczyc zamowienie karty. Czy ktos zrobil by tak samo?
aga81

Napisano: 20 paź 2015, 8:29

dobrze myślisz kartę wydaje gmina w której dany członek rodziny zamieszkuje. w gminie gdzie zamieszkuje syn ojciec składa wniosek i tylko przy synu zaznacza zamówienie karty. tylko musi przedstawić wszystkie dokumenty :)
buźka

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x