psychoza wywiadow - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 12 cze 2014, 16:39

hmm panuje psychoza wywiadow pytam jak wyglada a mowia mi schowaj tv mikrofale kompa jeso co mam jeszcze markowa bielizne schowac ? jak chodzi o ZDo chyba nie ma kryterium dochodowego wiec sorry czego mozna sie obawiac ! nie mozna miec kilkuletniego tv rozwalajacej sie mikrofali itd nie dosc ze ludzie czekaja rok juz na swoje pieniadze to jeszcze dalsze upokozenia
gosc

Napisano: 12 cze 2014, 17:02

skąd takie fantazje, dla pracownika socjalnego to tylko praca, co innego do świadczeń z pomocy społecznej /zasiłek celowy, okresowy, dożywianie/ ma jakiś tam wpływ /np. pracownik może odmówić na podstawie dysproporcji widząc sprzęt audio za 30 tys. ale robi się to rzadko/ a co do zdo to tylko formalność - jak kto mieszka nie ma nic do rzeczy, najważniejsze, że stwierdzi, że chory mieszka pod tym adresem i jest sprawowana opieka i tyle, po prostu tak przewiduje ustawa
Kati@

Napisano: 12 cze 2014, 17:11

Kati @ wiadomo ale ludzie sie boja i juz tego sie nie przeskoczy dla mnie to smieszne te instrukcje chowania nie zyjemy w sredniowieczu chyba podstawowe rzeczy prawie w kazdym domu sa ale wlasnie to psychoza i pytania czemu! do czego to bedzie wykorzystane itd czytam blogi WO dobra lektura
gosc

Napisano: 12 cze 2014, 17:31

gosc pisze:Kati @ wiadomo ale ludzie sie boja i juz tego sie nie przeskoczy dla mnie to smieszne te instrukcje chowania nie zyjemy w sredniowieczu chyba podstawowe rzeczy prawie w kazdym domu sa ale wlasnie to psychoza i pytania czemu! do czego to bedzie wykorzystane itd czytam blogi WO dobra lektura
tak jak pisałam wyżej to tylko formalność, do niczego to nie będzie wykorzystane, będzie wpięte w a/a i koniec - kto wymyśla jakiś inny cel?
Kati@

Napisano: 13 cze 2014, 7:30

u nas pani stwierdziła że nie życzy sobie wywiadu takiego jak mają ci co o węgiel składają :) to jej uwłacza
asiak

Napisano: 13 cze 2014, 7:45

Powiedzcie mi jedną rzecz: z kim ku*wa mają być przeprowadzane te wywiady: z osobą wymagającą opieki czy z osobą sprawująca opiekę???? Zgłupiałam już całkiem!!
kaisi

Napisano: 13 cze 2014, 9:29

gościu psychoze to ty siejesz
buli

Napisano: 13 cze 2014, 9:38

A co ma byc w drodze wywiadu sprawdzane?
Jak raczysz to doczytac to mozw uda ci się domylęć z kim moze byc przeprowadzony wywiad
Choć szczerze wątpię skoro mineło 1/5 roku wywiadów do szo, do śp a ty dalej mózgu brak
elaa

Napisano: 13 cze 2014, 11:56

kaisi pisze:Powiedzcie mi jedną rzecz: z kim ku*wa mają być przeprowadzane te wywiady: z osobą wymagającą opieki czy z osobą sprawująca opiekę???? Zgłupiałam już całkiem!!

mi sie wydaje że z ta i ta
aga2385
Stażysta
Od: 07 kwie 2014, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 13 cze 2014, 13:18

Art. 7. 1. Ustalając prawo do zasiłku dla opiekuna za okres, o którym mowa w art. 2 ust. 2 pkt 2, organ, o którym mowa w art. 5 ust. 1, zwraca się do kierownika ośrodka pomocy społecznej o przeprowadzenie rodzinnego wywiadu środowiskowego, na zasadach określonych w przepisach o pomocy społecznej, w celu potwierdzenia faktu sprawowania opieki przez osobę ubiegającą się o zasiłek dla opiekuna.

2. Wywiad przeprowadza się w miejscu sprawowania opieki nad osobą niepełnosprawną.

czyli ustawa mówi tylko o miejscu i celu wywiadu, moim zdanie jeżeli wywiad będzie przeprowadzony nawet osobą chorą /kontaktową/ i pracownik socjalny potwierdzi fakt sprawowania opieki to może wystarczy
Kati@

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x