PTOŚBA DO ELOKWENTNYCH - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 02 lut 2015, 10:39

Prosze wrzućcie mi odpowiedź zgadzającą się na rozłożenie spłaty kwoty z upomnienia na raty dłuznikowi Bardzo prosze Nie mam tego we wzorach a pismo ułozyć dla mnie to cala sztuka Nie mowie o podstawach prawnych ale o brzmieniu wyrażenia zgody na splatę w ratach wypłaconych świadczeń z FAL Dzieki serdeczne Dziś upływa mi termin ..mam odpisać szukam wzoru ...i nie moge znależć a jeszcze robię decyzje z dod mieszk Nie zignorujcie mnie Pomoge Wam kiedyś Jestem dobry z ustaw ..
BIN

Napisano: 02 lut 2015, 10:49

serdecznie proszę
BIN

Napisano: 02 lut 2015, 11:11

Przykro mi, ale podawanie Ci pism na tacy nie pomoże Ci w dalszej pracy na tym stanowisku. Jeśli nie zaczniesz pracować nad swoją ...elokwencją będzie Ci ciężko. Dla Twojego dobra nie pomogę Ci. Może inni.
Oluś

Napisano: 02 lut 2015, 11:22

NIC TO ,Masz RACJę ale może poki co ktoś mi pomoże Mam caly segretgator pism Tego nie mam ale jak mi ktoś pomoże bede miał dzieki
BIN

Napisano: 02 lut 2015, 15:45

Znalazłam kiedyś coś takiego, ale sama jeszcze z tego nigdy nie korzystałam... tylko popraw sobie dz.u., bo są nieaktualne

......................... w sprawie upoważnienia do prowadzenia postępowania wobec dłużników alimentacyjnych w tym, przeprowadzania wywiadu oraz odbioru oświadczenia majątkowego, o których mowa w art. 4 ust. 1 ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów, zgodnie z art. 104 § 1, 2, art. 162 § 2 ustawy z dnia 14 czerwca 1960r. kodeks postępowania administracyjnego (t.j. Dz.U. z 2000r. Nr 98, poz. 1071 z późn. zm.), art. 27 ust. 1, ust. 1a, art. 30 ust.2, ust. 3 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (t.j Dz.U. z 2009 r. Nr 1, poz.7 z późn. zm.)
Po rozpoznaniu Pana prośby z dnia .................
POSTANAWIA
1.Rozłożyć należności z tytułu otrzymanych przez osobę uprawnioną świadczeń z funduszu alimentacyjnego w okresie od ............. do 3................ uznane decyzją................... z dnia ................. jako podlegające zwrotowi, w kwocie ................. wraz z ustawowymi odsetkami, które na dzień wydania decyzji tj.................. wynoszą ............... zł , razem................ na ..... rat z czego:,
1-a rata w wysokości............. w tym należność główna ............. zł, odsetki ........... zł
7 rat w wysokości po ............... zł każda.
9 rata w wysokości 56,39 zł.
2.Raty będą płatne do ..................w terminie do ostatniego dnia każdego miesiąca, począwszy od miesiąca............

UZASADNIENIE
Zgodnie z art. 30 ust. 2 organ właściwy wierzyciela może na wniosek dłużnika alimentacyjnego rozłożyć na raty jego należności z tytułu wypłaconych świadczeń z funduszu alimentacyjnego łącznie z odsetkami.
W dniu ............. złożył Pan prośbę o rozłożenie na raty należności z tytułu otrzymanych przez osobę uprawnioną tj. ........... świadczeń z funduszu alimentacyjnego, prośbę swą umotywował Pan tym, iż ................... Biorąc pod uwagę dane uzyskane od Pana podczas przeprowadzenia wywiadu alimentacyjnego, tj. .......................... i wyraża Pan chęć spłaty należności w ratach organ I instancji przychylił się do Pana prośby i postanowił jak w sentencji niniejszej decyzji.

POUCZENIE
1. Zgodnie z art. 162 § 2 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. kodeks postępowania administracyjnego organ administracji publicznej, który wydał decyzję w I instancji uchyli decyzję, jeżeli została ona wydana z zastrzeżeniem dopełnienia określonych czynności, a strona nie dopełniła tych czynności w wyznaczonym terminie.
2.Zgodnie z art. 27 ust. 1 dłużnik alimentacyjny jest zobowiązany do zwrotu organowi właściwemu wierzyciela należności w wysokości świadczeń wypłaconych z funduszu alimentacyjnego osobie uprawnionej, łącznie z ustawowymi odsetkami.
3.Zgodnie z art. 27 ust. 1a odsetki są naliczane od pierwszego dnia następującego po dniu wypłaty świadczeń z funduszu alimentacyjnego , do dnia spłaty
4.Zgodnie z art. 27 ust. 3 należności podlegają ściągnięciu w trybie przepisów ustawy z dnia 17 czerwca 1966 r. o postępowaniu egzekucyjnym w administracji, z uwzględnieniem przepisów w/w ustawy.
Od decyzji przysługuje odwołanie do ......................
za pośrednictwem tutejszego Ośrodka Pomocy Społecznej w terminie 14 dni od daty otrzymania decyzji.

Otrzymują:
1. wnioskodawca
2. a/a
olaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x