wiem ,że Sygnity w marcu dokona zmiany w systemie
ale moje pytanie brzmi jak to będzie wyglądało technicznie - jak system będzie traktował taką sytuację -
1. osoba składa wniosek o zas. stały wraz z potwierdzeniem o złożeniu na orzecznictwo, zawieszamy postępowanie
2. z urzędu jest przyznawana okresów-ka na czas zawieszenia postępowania - np od 15 stycznia 2017r. - na okres zawieszenia w wys. 317
3. człowiek dnia 17 lutego 2017 przynosi nowe orzeczenie- uprawniające do zas. stałego np. od 1 stycznia 2017r.- podejmujemy postępowanie w sprawie stałego -
4. po podjęciu, musimy uchylić okresów-kę przyznaną na czas zawieszenia i tu zaczynają się schody - jak będzie wyglądało zaliczanie wypłaconej okr esówki na poczet zas. stałego ?? Jak wcześniej napisałam człowiek ma przyznaną okresówkę i np. wypłata jej za m-c luty w pełnej wysokości została dokonana 2 lutego , a 17 lutego przynosi to orzeczenie- czyli- jest uprawniony do 17 lutego na okres zawieszenia. Czyli okresówka przyznana jest od 15 stycznia do 17 lutego 2017r. a wypłacona 2 lutego na luty. Czy system będzie liczył tylko te 17 dni za luty - jako dochód okresówki na podstawie art. 106 ust. 8 a co po 17- tym - nie liczy się to do dochodu???
Proszę o o napisanie w przystępny sposób jak to będzie robił system.