Pytania do SYGNITY - problemy przy złotówce. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 13 kwie 2016, 8:29

Dwa pytania:
1. Czy jeśli liczymy złotówkę za złotówkę od stycznia, a wypłaty za styczeń, luty dla jednego dziecka poszły już w pełnych kwotach, to czy system uwzględni te "pełne" wypłaty przy obliczaniu złotówki za złotówkę.
2. Mam dziecko niepełnosprawne z samotnym na złotówce za złotówkę. Orzeczenie do 31.08.2016 r. Jak wykasuję plan wypłat złot za złot, to samotne liczy dobrze. Do sierpnia 2016 - 265 zł, IX-X - 185 zł. Jak przeliczę złot za złot, to liczy do X 2016 r. 265 zł. Błąd??
Bazyllo

Napisano: 13 kwie 2016, 9:44

Zmieniłem w tabelce ogólną kwotę należnych o te 80 zł różnicy, ale system nalicza złotówkę od tego nieprawidłowego wg mnie 265 zł. Czyli ogólna kwota jest ok, ale składowe z zadka :( Zostawię, bo nie widzę innego wyjścia. HD chyba też, bo milczy :P
Bazyllo

Napisano: 13 kwie 2016, 9:56

Bazyllo pisze:Dwa pytania:
1. Czy jeśli liczymy złotówkę za złotówkę od stycznia, a wypłaty za styczeń, luty dla jednego dziecka poszły już w pełnych kwotach, to czy system uwzględni te "pełne" wypłaty przy obliczaniu złotówki za złotówkę.
2. Mam dziecko niepełnosprawne z samotnym na złotówce za złotówkę. Orzeczenie do 31.08.2016 r. Jak wykasuję plan wypłat złot za złot, to samotne liczy dobrze. Do sierpnia 2016 - 265 zł, IX-X - 185 zł. Jak przeliczę złot za złot, to liczy do X 2016 r. 265 zł. Błąd??
1. Nie uwzględni - za te miesiące wyjdzie 0 zł do wypłaty - należy zrobić żądanie zwrotu na kwotę, która została nadpłacona.

2. Mamy już takie zgłoszenie - do realizacji w wersji 2-1.8 na koniec kwietnia.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 13 kwie 2016, 10:46

SYGNITY pisze:
Bazyllo pisze:Dwa pytania:
1. Nie uwzględni - za te miesiące wyjdzie 0 zł do wypłaty - należy zrobić żądanie zwrotu na kwotę, która została nadpłacona.
Ale czy w przypadku złotówki za złotówkę możemy tu mówić o nadpłaceniu i żądać zwrotu? Licząc na osobę - tak, jest nadpłata, ale licząc ogólną kwotę jak wymaga mechanizm złot za złot - nie. Nie można od razu odliczać tej jednostkowej nadpłaty od ogólnej kwoty wypłaty? Na jakiej podstawie mam żądać od strony NP?
Bazyllo

Napisano: 13 kwie 2016, 11:04

Przy okazji zapytam czy w ŚR jest może mechanizm refundacji zasiłku pielęgnacyjnego z ZUS/KRUS?
Bazyllo

Napisano: 13 kwie 2016, 12:59

Czy refundację robimy w systemie tak jak NP? Tylko co wtedy z odsetkami?
Bazyllo

Napisano: 14 kwie 2016, 7:31

Podbijam :)
Bazyllo

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x