Pytanie o Dom Samotnej Matki
Pytanie o Dom Samotnej Matki
Witam serdecznie i bardzo proszę o pomoc...
Jestem samotną matką, na dodatek ciężarną. Obecnie przebywam na urlopie wychowawczym mój jedyny dochód to zasiłek rodzinny, dodatek z tyt. samotnego wych. oraz z tyt. opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego.... meldunek mam u babci w jednopokojowym mieszkaniu.... ale tam nie mieszkam (babcia potrzebuje spokoju) do tej pory wynajmowałam (na czaro) mieszkanie niestety najprawdopodobniej do końca miesiąca muszę się wyprowadzić... nie stać mnie na nic innego a do babci nie chce iść.... jest to osoba starsza, która jak to wciąż powtarza chce umrzeć w spokoju... i nie chciałabym jej martwić dodatkowo moimi problemami... czy istnieje możliwość czasowego zakwaterowania w domu samotnej matki? jakie warunki należy spełniać i jaki jest koszt takiego pobytu? czy jest on choć w części dofinansowywany?
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Magda
Jestem samotną matką, na dodatek ciężarną. Obecnie przebywam na urlopie wychowawczym mój jedyny dochód to zasiłek rodzinny, dodatek z tyt. samotnego wych. oraz z tyt. opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego.... meldunek mam u babci w jednopokojowym mieszkaniu.... ale tam nie mieszkam (babcia potrzebuje spokoju) do tej pory wynajmowałam (na czaro) mieszkanie niestety najprawdopodobniej do końca miesiąca muszę się wyprowadzić... nie stać mnie na nic innego a do babci nie chce iść.... jest to osoba starsza, która jak to wciąż powtarza chce umrzeć w spokoju... i nie chciałabym jej martwić dodatkowo moimi problemami... czy istnieje możliwość czasowego zakwaterowania w domu samotnej matki? jakie warunki należy spełniać i jaki jest koszt takiego pobytu? czy jest on choć w części dofinansowywany?
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Magda
Re: Pytanie o Dom Samotnej Matki
Viola a wiesz coś więcej?? czy muszę mieć jakieś skierowanie z mojego Mopsu? czy mam dzwonić bezpośrednio do danego Domu Samotnej Matki? czy może jest gdzieś jakaś strona gdzie mogłabym się czegoś więcej dowiedzieć?
Bardzo będę wdzięczna za więcej informacji??
Bardzo będę wdzięczna za więcej informacji??
ja osobiscie starałam sie o pobyt w takim domu i wiesz mi,niejest łatwo,przedewszystkim meldunek musisz miec w tej samej miejscowosci co osrodek.no i warunki są nie za dobre a i osoby które tez tam są(samotne matki)niesą przyjażnie nastawione itd.przez pierwsze 3 miesiące mieszkasz za darmo a pużnie to juz kierownik decyduje czy mozesz zostac na dłużej.opłata wynosi(bynajmiej we wrocławiu),150zł od osoby.niema wyrzywienia a o pomoc finansową zwracasz się do mops.jesli chciałabys podjąc prace to niestety nielicz na pomoc z ich strony,tzn.nikt ci z ośrodka niebędzie siedzial z dziecmi!
joanna27 bardzo dziękuję za odpowiedz to dla mnie bardzo ważne w poniedziałek muszę się zmobilizować i przejść do mopsu ale jakoś strasznie się boję... przez to wszystko ostatni tydzień był koszmarny.... mam nadzieję że nie odbiję się to na ciąży.... jeszcze raz dziękuję że się odezwałaś....
Madziu, nie pora na morały, które Ci się należą, napisz, załatwiłaś coś? skąd pochodzisz? może udałoby się Ci pomóc
Madziu, nie pora na morały, które Ci się należą, napisz, załatwiłaś coś? skąd pochodzisz? może udałoby się Ci pomóc
do księgowych i pracowników sekcji świadczeń - w jaki sposób płacicie za pobyt matki z dzieckiem w domu samotnej matki? czy dajecie jej celówki czy na dom - z rozdziału z którego płacicie za dpsy? czy płacicie za cały pobyt czy osobno np. za wyżywienie, itp?
mam dwojke małych dzieci tymczasowo mieszkam u kolezanki bo nie mam gdzie sie podziac a jestem ofiara przemocy w rodzinie na swoja rodzine nie mam co liczyc bylam w mops-ie ale oni odmowili mi pomocy w zakresie skierowania do domu samotnej matki a ja nie mam wyboru i musze tam isc czy moge jeszcze gdzies sie starac o takie skierowanie do takiego domu
Tak prosze znajsc na portalu dom samotnej matki w swojm powiecje lub wojewodztwie zadzwonic zapytac,zapytac ksiedza dyrektora caritasu w swojej miejscowosci wcale niemosi pania kierowac opieka bo sami niewiedza.
Oprócz Pytanie o Dom Samotnej Matki - Ośrodki Wsparcia przeczytaj również:
Uczieczka ŚDS-u od GOPS-u
pytanie: staż a uprawnienia pedagogiczne
PILNE zaoczna szkoła dla terapeutów zajęciow
KTO MA OBOWIĄZEK OPIEKI NAD CHORĄ UMYSŁOWĄ MĄŻ CZY DZIECI?
czy człowiek chory na raka
czy człowiek chory na raka
szkolenie 28 września 2009 Elbląg-ochrona danych osobowych w Jednostkach Pomocy Społecznej
szkolenie 29 września 2009 Gdańsk-ochrona danych osobowych w Jednostkach Pomocy Społecznej
prosze o informacje
ilość uczestników??? w śds
jakie powinien posiadać kwalifikacje kierownik śds
czy byli pracownicy wielkiej brytani i ich rodziny naprawdę są jak trędowaci
przekształcenie żłobka w osrodek wpsrcia-PILNE
UMOWA Z PORADNIĄ PSYCHOLOGICZNĄ
jak założyć świetlicę środowiskową?
CO MYŚLICIE NA TEN TEMAT