najprościej: proszę o uchylenie św. rodzinnych od dnia 1 czerwca 2015 r. pobieranych na dzieci ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Nie musisz. Ale musisz wiedzieć, że gdy rezygnacja wynika z tego, ze nienaleznie pobierałaś czy pobierasz świadczenia ( np. koordynacja) to moze to kiedyś obrócic się przeciw Tobie.
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
nie nie musisz pisać że twój mąż złożył wniosek za granicą , tylko że prosisz o zakończenie wypłaty zasiłku rodzinnego jeśli będzie koordynacja zapyta się o to Marszałek....
chodzi o to ze chcemy wziasc slub z partnerem i przekroczy mi dochód a druga sprawa nie mam ochoty sie juz nikomu spowiadac ile bede zarabiac za granica chodzic zawieszac rodzinne itd.Dla paru złotych nie warto robic sobie problemy.
no tak, o koordynację zapyta się Marszałek. Ale żeby nie było jak u mnie jakiś czas temu.
Kobieta pobierała rodzinne. Przyszła i zrezygnowała bo nie chce, bo odchodzi od męża i wyprowadza się do innego miasta. OK. Nie chce, jej sprawa. Po 1,5 roku przychodzi z ROPS pismo, w którym ustalają, że koordynacja w zwiazku z praca męża ww za granicą następuje od dnia .... ( i tu data rok wcześniej zanim ona zrezygnowała).
Finisz tej sprawy jest taki, że Pani wcale od meża nie odeszła. Owszem przeprowadzili sie do innej miejscowości gdzie postawili mały, biały domek. W międzyczasie urodziło się dzieciątko. Pan za granicą pracuje od 6 lat z czego prawie 3 legalnie. Do zwrotu niemała sumka....
Drugą, podobną sprawe miałam z dziewczyną, która brała samotne na dziecko i nagle rezygnuje bo się wyprowadza. No i się wyprowadziła. Po jakimś czasie przychodzi z innego Ośrodka zapytanie czy ww coś pobiera na dziecko nowo urodzone. Zgadzało mi się jedynie imię i pesel oraz poprzedni adres. Okazuje się że dziewczyna 9 m-cy wcześniej wzięła ślub cywilny. oczywiście nie zgłosiła, rodzinne i samotne pobierała...itd.
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań