pytanie odnośnie likwiadcji KN w domach dziecka

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~anka

pytanie odnośnie likwiadcji KN w domach dziecka

Post autor: ~anka »

Witam serdecznie . Mam takie pytanko odnośnie KN w placówkach opiekunczo-wychowawczych. Jeden z pracowników złożył podanie, iż z końcem roku odchodzi na emeryturę oraz wszyscy pracownicy wyrazili (ustna) zgodę na kontynuowania pracy w nowym roku na nowych zasadach. Nie wiem jak postąpić z odchodzącym na emeryturę pracownikiem. Czy jemu też należy wręczyć porozumienie zmieniające, czy może podanie o rozwiązanie umowy z tyt. przejęcia na emeryturę zwalnia nas z tego obowiązku. I jeszcze jedno. Czy będzie jej przysługiwała jedna odprawa - z tyt. przejęcia na emeryturę , czy może także z tytułu likwidacji KN? Proszę pomóżcie.Pozdrawiam
~:)

Re: pytanie odnośnie likwiadcji KN w domach dziecka

Post autor: ~:) »

Zapytaj się jeszcze czy ktoś już miał taką sytuację i jak sobie poradził :)
~luśka

Post autor: ~luśka »

a o jakiej odprawie mówisz z tytułu likwidacji KN? wydaje mi sie że oficjalnie już wiadomo, że takich nie będzie
~Wanda

Post autor: ~Wanda »

A jak to jest z osobami z kn, które zajmowały kierownicze stanowiska? Czy muszą przejść całą procedurę urzędniczą zgodnie z ustawą o pracownikach samorządowych czy z mocy ustawy o pieczy nie muszą tego robić. Może ktoś z Was wie co w takiej sytuacji robić
ODPOWIEDZ