pytanie odnośnie likwiadcji KN w domach dziecka
pytanie odnośnie likwiadcji KN w domach dziecka
Witam serdecznie . Mam takie pytanko odnośnie KN w placówkach opiekunczo-wychowawczych. Jeden z pracowników złożył podanie, iż z końcem roku odchodzi na emeryturę oraz wszyscy pracownicy wyrazili (ustna) zgodę na kontynuowania pracy w nowym roku na nowych zasadach. Nie wiem jak postąpić z odchodzącym na emeryturę pracownikiem. Czy jemu też należy wręczyć porozumienie zmieniające, czy może podanie o rozwiązanie umowy z tyt. przejęcia na emeryturę zwalnia nas z tego obowiązku. I jeszcze jedno. Czy będzie jej przysługiwała jedna odprawa - z tyt. przejęcia na emeryturę , czy może także z tytułu likwidacji KN? Proszę pomóżcie.Pozdrawiam
Re: pytanie odnośnie likwiadcji KN w domach dziecka
Zapytaj się jeszcze czy ktoś już miał taką sytuację i jak sobie poradził

a o jakiej odprawie mówisz z tytułu likwidacji KN? wydaje mi sie że oficjalnie już wiadomo, że takich nie będzie
A jak to jest z osobami z kn, które zajmowały kierownicze stanowiska? Czy muszą przejść całą procedurę urzędniczą zgodnie z ustawą o pracownikach samorządowych czy z mocy ustawy o pieczy nie muszą tego robić. Może ktoś z Was wie co w takiej sytuacji robić
Oprócz pytanie odnośnie likwiadcji KN w domach dziecka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Szkolenie-Public relations 2.0. Tworzenie reputacji i zarządzanie jej wzrostem przy wykorzystaniu mediów społecznościowych.
Szkolenie-Public relations 2.0. Tworzenie reputacji i zarządzanie jej wzrostem przy wykorzystaniu mediów społecznościowych.
starosta z innego powiatu zabiera swoje dzieci do swojej placówki
co z tymi karami jest?
wolne miejsce
wolne miejsce
wolontariusze
Ważne
RDD
jadłospis
dodatek funkcyjny
system kar i nagród oraz regulamin grupowy
Pytanie do Marcina
Pełnoletni wychowankowie