Pytanko - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 gru 2014, 10:09

Dłużnik był u mnie na wywiadzie, nie jest zarejestrowany w PUP bo został wykreślony. Z Up dostałam info że skreślono go za niestawiennictwo w wyznaczonym terminie. Czy wszczynam postępowanie w myśl art 5 ust. 3 pkt 3??? :mrgreen:
~becia

Napisano: 23 gru 2014, 10:16

nie. Zobowiązujesz go do zarejestrowania się jako poszukujący pracy lub jako bezrobotny (jeżeli np. termin nowego zarejestrowania jest bliski)
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 23 gru 2014, 10:31

a jeżeli termin jest daleki? Bo ja miałam taki przypadek i od razu wszczęłam postępowanie. Teraz troszke mam wątpliwości ale skoro nie jest mozliwe zarejestrowanie to i tak sie nie zaresjestruje. Nie wstawienie sie w terminie do PUP to przeciez niedopełnienie obowiązku z art. 5 ust. 3 pkt 3. Teraz to już i tak nic nie zrobię.
Nowa N

Napisano: 23 gru 2014, 10:36

jak ma daleki termin to zawsze może zarejestrować się jako poszukujący pracy a nie bezrobotny
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 23 gru 2014, 11:26

tylko mój UP kiedyś odpowiedział mi na pismo że dłużnik który został wykreślony na czas określony nie może nawet się zarejestrować jako poszukujący. Pismo mam z 2012r. Zadzwonie podpytam może coś się zmieniło.
~becia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x