rachunek za pogrzeg dla GOPS - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 15 wrz 2014, 9:13

Mam pytanie: czy parafia może wystawić rachunek za pogrzeb ( OPS chowa bezdomnego) ?. Z tego co wiem to ksiądz chce wystawić zaświadczenie o ofierze złożonej przez ops z racji pogrzebu. Jakie przepisy to regulują? Czy takie zaświadczenie może być podstawa do wypłaty.
Z góry dziękuję za pomoc
aga7

Napisano: 15 wrz 2014, 9:59

ponawiam o pomoc
aga7

Napisano: 15 wrz 2014, 11:45

U nas ksiądz wystawił Rachunek tzn w nagłówku jest wpisane Rachunek a pod spodem wspisane: Zaświadczam, że GOPS... opłacił koszty pogrzebu .... w wysokości ... Pogrzeb odbył się w dniu ... podpis księdza. A w lewym górnym rogu pieczatka parafi. My dostaliśmy zwrot poniesionych kosztów pogrzebu z KRUS. Wysyłalismy orginały Rachunków i faktur do Krus.
Marta200

Napisano: 15 wrz 2014, 20:55

Dokładnie tak jak napisała Marta200.Pozdrawiam:)
EWA II
Stażysta
Od: 02 cze 2014, 19:17
Zajmuję się:

Napisano: 17 wrz 2014, 9:31

DO Marta200:
Proszę napisz coś więcej o tym zwrocie z KRUS......
Ja jako OPS też płaciłam pogrzeb i chciałabym coś więcej się dowiedzieć o tym zwrocie z KRUS, kiedy przysługuje itd.................
Konwalia_80

Napisano: 17 wrz 2014, 11:44

dziękuję, poszłam i ksiądz wystawił mi rachunek. Dzwoniłam do Kurii Płockiej i tam ksiądz podał mi, że Parafie mogą wystawiać rachunki.
aga7

Napisano: 17 wrz 2014, 12:12

Jesli podopieny był ubezpieczony to wysłyłasz do KRUS orginały rachunków, faktur oraz wniosek o wypłatę zasiłku pogrzebowego. Na tej podstawie KRUS zwraca poniesione przez GOPS koszty.
Marta200

Napisano: 18 wrz 2014, 8:26

Dziękuję za odpowiedź.
Konwalia_80

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem