Może się nie znam, ale to chyba nie ops a urząd powinien podawać dane dot źródeł ogrzewania?! Przecież my nie jesteśmy administratorami ceeb, tylko z niego grzecznościowo korzystamy. Nie wiem też co jest w tym raporcie.
My nic nie dostaliśmy.
W CEEBie jest możliwość filtrowania, ustawić deklaracje A i paliwo - wungiel. Wyjdzie liczba zgłoszonych źródeł (ile w tym powielonych będzie, jak ktoś chce, niech szuka ). Niestety, urząd pcha to do ops.
PS. Nam zgłoszeń w ceebie na węgiel wyszło mniej niż złożonych wniosków
Czy komuś się w ogóle udało dzisiaj wejść na tę stronę z raportami?
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
No tak, ale przecież uprawnieni do dodatku węglowego są też te osoby co zaznaczyły piece kaflowe bądź piecokuchnie, itp. więc nie można ustawić w filtrach tylko węgiel, bo wtedy tych osób nie wykaże. Ja zaznaczyłam w filtrach składane deklaracje do 11.08.2022 i deklaracje A, oraz kotły na paliwo stałe, piece kaflowe, kominki, piecokuchnie itp. Wyszło mi około 1700 deklaracji, jak zaznaczyłam dodatkowo węgiel zmalało do niecałych 800. W raporcie wykazałam tę większą ilość.
No, masz rację. Warto jeszcze wybrać tych, co zgłosili po 11.08.2022 r. nowe źródło.
Problem jest gdy jedną deklaracją objętych jest kilka lokali - liczyć to na piechotę, to jakaś masakra.
No i chyba warto zaznaczyć przy filtrowaniu, że pełni funkcję c.o. Bo inaczej będą też piece zaznaczone tylko do c.w.u.
Oczywiście osobną kwestią jest wiarygodność danych w CEEB......