Czy spotkał się ktoś z przypadkiem, że w raporcie o dodatkach pielęgnacyjnych 0 a jednak ktoś nabył prawo do dodatku pielęgnacyjnego? Przygotowując listy postanowiłam zrobić weryfikację osób - czy ktoś ukończył 75 lat i może nabył prawo do dodatku - no i okazało się, że mam taką osobę, która ukończyła w lutym 75 lat, raport wskazuje 0 dla pewności zrobiłam weryfikację w danej decyzji osoby i okazało się, że od lutego ma prawo do dodatku. Obawiam się teraz, że wszystkie raporty są nierzetelne, najbardziej przeraża mnie raport świadczenia wspierającego Może powinnam to gdzieś zgłosić?(Jeśli tak to gdzie to zgłosić?)
Pisałam maila do Sygnity w tej sprawie. Dostawca programu twierdzi, że zwrot informacji dot. dod. piel. należy do ZUS. Nie raz miałam decyzję klienta na biurku o przyznaniu dodatku piel. a w Sygnity odpowiedź (weryfikacja) brak dodatku.
Należy wystosować pismo na PUE ZUS i zweryfikowac ta rozbieznosc, dopiero po tym wszcząć postepowanie dot. uchylenia dec dot. ZP.
U mnie odwrotnie - osoba nie pobiera dodatku w ZUS a mi kokazuje że tak i to od 2003 roku!!!
Mam pismo z ZUS że nie pobiera , mam zaświadczenie z ZUS że nie pobiera a za każdym razem jak robie raport wychodzi to samo.