Pani zgłosiła mi dzisiaj, że niepełnosprawny syn złożył wczoraj (03-04-2024 r.) wniosek w ZUS o świadczenie wspierające.
Na weryfikacji CBB - dot. pobierania świadczeń w innych jednostkach terenowych - widać wniosek złożony dnia 03-04-2024 r., natomiast jak zrobiłam raport CBB- świadczenie wspierające zawartość jest pusta - 0 (chociaż data była do dnia 03-04-2024 r.).
Wobec tego spróbuję sprawdzić jeszcze w poniedziałek (bo jutro mam urlop) i zobaczymy czy się pojawi w raporcie.
Działają wam te raporty CBB? Bo mi nie wyskakuje lista osób. Dopiero jak wejdę na konkretną osobę we wniosku i zweryfikuję jednostki terenowe to wyświetla sie, że jest wniosek złożony
ja weryfikuje co chwile by sprawdzić ale miałam tak ze petentka sama mi zgłosiła że bedzie miec córka wspierajace i zrezygnowała z ŚP a w CBB dopiero po dobrym miesiącu pokazał się u niej raport wiec jest duże opóźnienie, szybciej jeślimasz info to wystap albo petentka niech decyzje dostarczy
Dwie osoby pobierające SZO mi złgosiły, że złożyły wniosek o świadczenie wspierające i muszę wstrzymać wypłatę w czerwcu. A weryfikowałam w sumie z ciekawości czy dobrze działa CBB i wyskoczą te osoby.
U mnie osoba w raporcie CBB - świadczenie wspierające pojawiła się dopiero w momencie, gdy ZUS przyznał świadczenie wspierające i wniosek był już rozpatrzony.
Natomiast to, że wniosek o ŚW jest złożony w ZUS widać tylko na weryfikacji CBB - dot. pobierania świadczeń w innych jednostkach terenowych (u konkretnej osoby).
W Sygnity:
"Raport CBB - świadczenie wspierające" - tam gdzie są raporty: Informacja o zgonach, Raport straży granicznej.
Administracja - Słowniki systemu empatia - Raporty CBB-świadczenie wspierające.
"CBB - weryfikacja pobierania świadczeń w innych jednostkach terenowych" z poziomu decyzji na konkretnej osobie: weryfikacje.