Raporty z procesów weryfikacji - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 13 lip 2022, 8:39

Cześć
Czy ktoś z was pobierał Raporty z procesów weryfikacji, dot. anonimizacji? U mnie wychodzi pusty. Nie wiem, co ten raport ma przedstawiać? Do czego służyć? Jakie informacje mogę z tego raportu otrzymać? Może ktoś z was pobrał raport i widzi dane? Proszę, podzielcie się co zawiera i czy jest przydatny w codziennej pracy w SI KDR. ;)
aczylok
Stażysta
Od: 27 kwie 2022, 11:11
Zajmuję się: KDR

Napisano: 14 lip 2022, 8:12

Dla użytkowników z poziomu gmin (brak możliwości wyboru gminy), z poziomu województwa (gminy w obrębie województwa) i poziomu centrali (gminy w całym kraju), dostępna będzie możliwość generowania raportu dotyczącego anonimizacji. Generowanie raportu będzie stanowić walor informacyjny. Raport dostępny będzie z trzema paramentami: data od, data do oraz gmina dla której ma być sporządzony.
Wygenerowany raport będzie się składać z czterech kolumn:
1. Liczba osób zaklasyfikowanych przez system do zanonimizowania w podanym okresie.
2. Liczba osób, które faktycznie zostały zanonimizowane w podanym okresie.
3. Liczba rodzin zaklasyfikowanych przez system do zanonimizowania w podanym okresie.
4. Liczba rodzin, które faktycznie zostały zanonimizowane w podanym okresie.
Pierwsze dwie z wymienionych wyżej kolumn będą posiadały dwa dodatkowe pola:
• Liczba rodziców.
• Liczba dzieci.
W drugiej zakładce pliku .xls znajdować się będzie osobno lista rodzin zaklasyfikowanych przez algorytm do zanonimizowania i zanonimizowanych w postaci: kod teryt gminy i numer rodziny w ramach gminy. Pozwoli to na zlokalizowanie rodziny w systemie również dla raportów z poziomu województwa.
taka informacja była w instrukcji anonimizacji, ale mi również raporty wychodzą puste - próbowałam różnych zakresów dat i nic... także trudno mi powiedzieć o co chodzi i ciekawe, czy helpdesk by wiedział... :roll:
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25

Napisano: 14 lip 2022, 12:59

rikli pisze:
14 lip 2022, 8:12
Dla użytkowników z poziomu gmin (brak możliwości wyboru gminy), z poziomu województwa (gminy w obrębie województwa) i poziomu centrali (gminy w całym kraju), dostępna będzie możliwość generowania raportu dotyczącego anonimizacji. Generowanie raportu będzie stanowić walor informacyjny. Raport dostępny będzie z trzema paramentami: data od, data do oraz gmina dla której ma być sporządzony.
Wygenerowany raport będzie się składać z czterech kolumn:
1. Liczba osób zaklasyfikowanych przez system do zanonimizowania w podanym okresie.
2. Liczba osób, które faktycznie zostały zanonimizowane w podanym okresie.
3. Liczba rodzin zaklasyfikowanych przez system do zanonimizowania w podanym okresie.
4. Liczba rodzin, które faktycznie zostały zanonimizowane w podanym okresie.
Pierwsze dwie z wymienionych wyżej kolumn będą posiadały dwa dodatkowe pola:
• Liczba rodziców.
• Liczba dzieci.
W drugiej zakładce pliku .xls znajdować się będzie osobno lista rodzin zaklasyfikowanych przez algorytm do zanonimizowania i zanonimizowanych w postaci: kod teryt gminy i numer rodziny w ramach gminy. Pozwoli to na zlokalizowanie rodziny w systemie również dla raportów z poziomu województwa.
taka informacja była w instrukcji anonimizacji, ale mi również raporty wychodzą puste - próbowałam różnych zakresów dat i nic... także trudno mi powiedzieć o co chodzi i ciekawe, czy helpdesk by wiedział... :roll:

Odpowiedź z helpdesk :lol:
W sprawie wątpliwości poprawności działania anonimizacji danych osób należałoby skontaktować się bezpośrednio z Ministerstwem. Raporty W03 zawierają jedynie dane liczbowe.
aczylok
Stażysta
Od: 27 kwie 2022, 11:11

Napisano: 15 lip 2022, 11:26

to ja podziękuję :lol: na razie to ja nie widzę ich niezbędności do obsługi...
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x