Dla użytkowników z poziomu gmin (brak możliwości wyboru gminy), z poziomu województwa (gminy w obrębie województwa) i poziomu centrali (gminy w całym kraju), dostępna będzie możliwość generowania raportu dotyczącego anonimizacji. Generowanie raportu będzie stanowić walor informacyjny. Raport dostępny będzie z trzema paramentami: data od, data do oraz gmina dla której ma być sporządzony.
Wygenerowany raport będzie się składać z czterech kolumn:
1. Liczba osób zaklasyfikowanych przez system do zanonimizowania w podanym okresie.
2. Liczba osób, które faktycznie zostały zanonimizowane w podanym okresie.
3. Liczba rodzin zaklasyfikowanych przez system do zanonimizowania w podanym okresie.
4. Liczba rodzin, które faktycznie zostały zanonimizowane w podanym okresie.
Pierwsze dwie z wymienionych wyżej kolumn będą posiadały dwa dodatkowe pola:
• Liczba rodziców.
• Liczba dzieci.
W drugiej zakładce pliku .xls znajdować się będzie osobno lista rodzin zaklasyfikowanych przez algorytm do zanonimizowania i zanonimizowanych w postaci: kod teryt gminy i numer rodziny w ramach gminy. Pozwoli to na zlokalizowanie rodziny w systemie również dla raportów z poziomu województwa.
taka informacja była w instrukcji anonimizacji, ale mi również raporty wychodzą puste - próbowałam różnych zakresów dat i nic... także trudno mi powiedzieć o co chodzi i ciekawe, czy helpdesk by wiedział...