Rb-27S - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 20 lut 2015, 14:24

Jak wykazać w sprawozdanu wpłatę z PUP za refundację - refundacja dotyczy miesiąca grudnia 2014 otrzymaliśmy ją w styczniu a przekazaliśmy do gminy w lutym. Ja wykazałam w sprawozdaniu w kolumnie Należnosci, Dochody wykonane i Dochody otrzymane. Skarbnik zwróciła mi sprawozdanie twierdząc że powinnam to wykazać w należnosciach pozostałych do zapłaty bo ona tego jeszcze nie otrzymała. Ale ja nie rozumiem dlaczego mam tak wykazywać moze ktos mi rozjaśni ten temt?
159

Napisano: 23 lut 2015, 15:35

Witam! Ale to jest sprawozdanie GOPS-u a u Ciebie dochody wykonane = dochody otrzymane. Moim zdaniem zrobiłaś poprawnie
marta100

Napisano: 23 lut 2015, 17:45

Za styczeń jednostki budżetowe wypełniają kolumny plan i dochody wykonane. Moim zdaniem zrobiłaś poprawnie, miałaś wpływ dochodu.
Anna5

Napisano: 24 lut 2015, 9:20

masz dobrze, Ciebie interesuje wpływ dochodu. I nie zmieniaj bo musi być to sprawozdanie zgodne z twoja ewidencją księgową. jak każe Ci na upartego zmienić, to oddaj jej dwa sprawozdania, twoje i to po poprawkach i zrób sobie notatkę służbową, zawsze będziesz wtedy kryta. ja sprawozdania oddaję przez sekretariat i mam datę wpływu i oddałabym obie wersje, jeżeli nie przyjmie twojego.
gumi

Napisano: 24 lut 2015, 14:58

Dzięki dziewczyny za podpowiedź, udowodniłam że zrobiłam dobrze i nie mogę tego poprawić.
159

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x