Ręce opadają - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 09 sie 2012, 10:25

szkoda gadac o pomocy ze strony opieki u nas w rogoźnie nie dość ze trzeba wszystko wypisać z dokładnością to jeszcze trzeba się pożadnie upokożyć żeby dostać jakąkolwiek pomoc ludzie podjeżdżają audicami w skurkowych butach i odbierają po 1000 zł a człowiek musi żebrać śmiech na sali a jeszcze jak przyjeżdża na wywiad np. po raz 10 to udaję że nigdy nie była tylko budy przegladają smiech na sali...
~ana20

Napisano: 09 sie 2012, 10:33

dokładnie
~Ala

Napisano: 09 sie 2012, 17:06

Co to znaczy \"budy przeglądają\"?
~321

Napisano: 10 sie 2012, 12:57

no, to ciekawe jak muszą się upokarzać ci, którzy odbierają po 1000zł... A u Ciebie Ana to po raz 10 przeprowadzają wywiad w celu przyznania jednego zasiłku?
~@

Napisano: 03 paź 2012, 1:14

mam pytanko moze ktos się orientuje. moja mama stara się o zasiłek okresowy, którego nie chcą jej dac przez to że chcą przeprowadzić u mnie wywiad, ja jestem mężatką zameldowaną bez męża jeszcze w domu mamy. a mieszkamy na stancji i nie chcemy nikogo żeby nam się tu pałętał. a poza tym w ogole ciekawi mnie dlaczego chcą tego wywiadu, skoro przed śłubem nie liczyli mnie do jej dochodów a teraz raptownie jestem potrzebna. zgroza. moze ktos wie jak to zalatwic. mama jest bez środków do życia, ma na utrzymaniu jeszcze corkę studiująca, i co za co żyć?pomóżcie
~Ewelka

Napisano: 08 paź 2012, 19:04

W myśl Art. 103.Ustawy o pomocy społecznej
1. Kierownik ośrodka pomocy społecznej i kierownik powiatowego centrum pomo-cy rodzinie może, w drodze umowy, ustalić z małżonkiem, zstępnymi lub wstępnymi wysokość świadczonej przez nich pomocy na rzecz osoby ubiegają-cej się o przyznanie świadczenia.
~polo

Napisano: 18 paź 2012, 11:41

Ciekawi mnie dlaczego tak się Ewelko wzbraniasz przed przeprowadzeniem wywiadu alimentacyjnego? Mamusia ile mogła to ci dawała by cię wychować a teraz ty odwracasz sie od niej przysłowiową d..ą i nie chcesz pomóc. Twoim zdaniem to zadanie ops-u? Bo co pracownik ośrodka błota ci naniesie na perskie dywany? Żal mi takich ludzi jak ty. Twoim zdaniem powinni dawać kasę i o nic nie pytać? Żenada
~Miki

Napisano: 12 mar 2013, 23:08

no cóż może właśnie wcześniej liczyli do dochodu a teraz skoro jesteś mężatką tzn że prowadzisz oddzielne gospodarstwo domowe i potrzebny jest wywiad alimentacyjny, taki wywiad jest konieczny i faktycznie jego brak może skutkować decyzją odmowną, pozdrawiam
~Aneta

Napisano: 22 mar 2013, 15:23

Nie masz zielonego pojęcia na temat pracy pracowników jak i wymogów spełniających otrzymanie pomocy z OPS, więc nie pisz bzdur. Wywiad środowiskowy jest niezbędny aby przyznać jakąkolwiek pomoc z OPS, a Twoim obowiązkiem jako zasiłkobiorcy jest spełnienie wymogów narzucanych odgórnie, to nie wymysł pracownika tylko przepisy jakimi się kieruje. A co do tego 1000 zł to z pewnością przyjeżdżają po becikowe które im się prawnie należało do 2012 roku bez względu na dochód. Teraz jest również brane kryterium aby dostać becikowe.

Zasiłkobiorcy trochę pokory !!!!
~Anna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x