Refundacja po podpisaniu umowu w B1

ODPOWIEDZ
ewaaa
Stażysta
Zajmuję się: Aktywny samorząd
Kontakt:

Refundacja po podpisaniu umowu w B1

Post autor: ewaaa »

Witam
zwracam się z prośbą o pomoc może ktoś z Was miał podobny przypadek, zgodnie z "Zasadami .." od ubiegłego roku możemy zrefundować koszt zakupu poniesione po podpisaniu Umowy w ramach m.in. B1 w sytuacji dokonania tzw transakcji na odległość ale co w sytuacji gdy Wnioskodawca po podpisaniu umowy zakupił sprzęt stacjonarnie w sklepie i zapłacił całość gotówką i przedstawił taką fakturę do rozliczenia i wnosi o zwrot na jego numer konta bankowego? powiem szczerze, że do tej pory myślałam że ta możliwość zawarta w Zasadach dotyczy tylko transakcji na odległość ale po wczytaniu jest zapis w Rozdziale IV ust. 3 a w przypadku ref kosztów poniesionych po dacie zawarcia umowy dofinansowania w tym (...) Czy ktoś ma może wyjaśnienie z Warszawy ? zapytanie do PFRON Warszawa wysłałam ok 3 tyg temu i do dziś nie mam odpowiedzi.
Z góry dziękuje za pomoc
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Re: Refundacja po podpisaniu umowu w B1

Post autor: Tomasz1981 »

nie wiem w czym problem, robisz refundacje na konto wnioskodawcy
leon
Referent
Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd
Kontakt:

Post autor: leon »

Ja też robię przelew na konto wnioskodawcy.
Czasami są sklepy, które nie chcę dać na przelew.
ewaaa
Stażysta
Kontakt:

Tomasz1981 pisze: 22 paź 2020, 13:48 nie wiem w czym problem, robisz refundacje na konto wnioskodawcy
Może źle się wyraziłam pytanie brzmi czy tylko w przypadku dokonania transakcji na odległość mogę wypłacić dofinansowanie na konto wnioskodawcy ? czy również wtedy gdy po podpisaniu umowy zakupi sprzęt stacjonarnie w sklepie i zapłaci gotówką ?
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

ewaaa pisze: 26 paź 2020, 13:08
Tomasz1981 pisze: 22 paź 2020, 13:48 nie wiem w czym problem, robisz refundacje na konto wnioskodawcy
Może źle się wyraziłam pytanie brzmi czy tylko w przypadku dokonania transakcji na odległość mogę wypłacić dofinansowanie na konto wnioskodawcy ? czy również wtedy gdy po podpisaniu umowy zakupi sprzęt stacjonarnie w sklepie i zapłaci gotówką ?
czy na odległość czy stacjonarnie, jeśli ktoś zapłaci całość, wypłacam wnioskodawcy
ewaaa
Stażysta
Kontakt:

Tomasz1981 pisze: 26 paź 2020, 23:04
ewaaa pisze: 26 paź 2020, 13:08
czy na odległość czy stacjonarnie, jeśli ktoś zapłaci całość, wypłacam wnioskodawcy
Tomasz a masz jakieś "oficjalne" wyjaśnienie w tym temacie ? ujmę to tak mój kierownik dopóki nie "zobaczy" nie uwierzy ;-)
Milosz90
Referent
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
Kontakt:

Post autor: Milosz90 »

Skąd te wątpliwości? Przecież w treści programu jest jasno napisane, że:

"Refundacja poniesionych kosztów może dotyczyć:
w przypadku modułu I:
Obszar A: Zadanie 1 i 4, Obszar B: Zadanie 1, 3 i 4 oraz Obszar C: Zadanie 1, 3 i 5 – wyłącznie kosztów poniesionych po zawarciu umowy dofinansowania,"

Poza tym, w załączniku do umowy zapisane są też warunki jakie musi spełnić wnioskodawca, aby dofinansowanie wypłacić na jego konto.
ODPOWIEDZ