regionalne spotkania w UW w sprawie 500 +
regionalne spotkania w UW w sprawie 500 +
Od 16 lutego Minister Elżbieta Rafalska oraz wiceministrowie będą spotykać się we wszystkich województwach z przedstawicielami gmin, ośrodków pomocy społecznej, aby porozmawiać o przeglądzie funkcjonowania rządowego programu „Rodzina 500 plus”, pomocy społecznej oraz polityce senioralnej. Spotkania odbędą się w urzędach wojewódzkich.
czy ktoś był ??
https://www.mpips.gov.pl/aktualnosci-wsz ... onach.html
czy ktoś był ??
https://www.mpips.gov.pl/aktualnosci-wsz ... onach.html
Re: regionalne spotkania w UW w sprawie 500 +
Moja szefowa była- spotkanie odbyło się z jakąś wice. Padło zdanie, że przedstawiciele samorządów/OPS nie są od zadawania pytań
.
I jeszcze taki temat: wnioski na FA, ZR i SW powinny być zsynchronizowane i składane jednego dnia bo ludzie (wnioskodawcy) się męczą przychodząc kilka razy do urzędów
. To ja powiedziałem dla szefowej, że się męczę codziennie wstając do roboty.
To jest kpina co ten rząd robi z krajem i finansami.

I jeszcze taki temat: wnioski na FA, ZR i SW powinny być zsynchronizowane i składane jednego dnia bo ludzie (wnioskodawcy) się męczą przychodząc kilka razy do urzędów

- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Ja w tej mapce widzę pewną zależność polityczną...
Byłam na spotkaniu z minister Rafalską. Wybrano 3 gminy i 1 PCPR do złożenia raportu jaki to program jest cudowny i wspaniały. Za wiele gmin nie przyjechało, odniosłam wrażenie, że pojawiło się za to wielu pracowników WUW
oczywiście bo Pani Minister Rafalska nie chce usłyszeć co małe gminy mają do powiedzenia w sprawie 500+
A to dostaliście jakieś informacje informacje o tych spotkaniach czy co?
- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
1. Po tekście, że OPS-y nie są od zadawania pytań wyszedłbym z sali ostentacyjnie trzaskając drzwiami.iceman pisze:Moja szefowa była- spotkanie odbyło się z jakąś wice. Padło zdanie, że przedstawiciele samorządów/OPS nie są od zadawania pytań.
I jeszcze taki temat: wnioski na FA, ZR i SW powinny być zsynchronizowane i składane jednego dnia bo ludzie (wnioskodawcy) się męczą przychodząc kilka razy do urzędów. To ja powiedziałem dla szefowej, że się męczę codziennie wstając do roboty.
2. Nikt szanownej Pani nie uświadomił, że "synchronizacja" jest niemożliwa, ponieważ wnioski na ZR wolno składać dopiero od września a pozostałe juz w sierpniu?
Nie dość, że gamonie to jeszcze bezczelne.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
KTO JESZCZE BYŁ NA TAKIM SPOTKANIU, czy na takim spotkaniu coś chcą od gmin, jakoś sie przygotować???
Zadawają jakieś konkretne pytania?
Zadawają jakieś konkretne pytania?
w moim regionie jest dzisiaj ale póki co nie dostaliśmy żadnej informacji o spotkaniu, widocznie nie nadajmy się do reprezentowania
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Chcieć to mogą
Jak co informujesz, że w związku z brakiem takiej informacji w otrzymanym piśmie przewodnim, nie jesteś przygotowana na udzielania szczegółowych informacji o realizacji programu.

Oprócz regionalne spotkania w UW w sprawie 500 + - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Błędna decyzja po wznowieniu postępowania, co dalej?
rops kraków
Decyzja negat-nowy wniosek-odwołanie po terminie.
jak wypłacić? pomocy
Pytanie...
nowe orzeczenie dziecka
proszę o poradę!
z wychowawczego do pracy
skład rodziny
źle przyznało!
Co teraz? Koniec orzeczenie o niepełnosprawności!!
pińcet na raty
500+ po odwołaniu do SKO
Konflikt rodzinny
zgłoszenie że jest marnotrawione 500+
dodatek dyferencyjny