regionalne spotkania w UW w sprawie 500 +

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
pracownik22

regionalne spotkania w UW w sprawie 500 +

Post autor: pracownik22 »

Od 16 lutego Minister Elżbieta Rafalska oraz wiceministrowie będą spotykać się we wszystkich województwach z przedstawicielami gmin, ośrodków pomocy społecznej, aby porozmawiać o przeglądzie funkcjonowania rządowego programu „Rodzina 500 plus”, pomocy społecznej oraz polityce senioralnej. Spotkania odbędą się w urzędach wojewódzkich.

czy ktoś był ??

https://www.mpips.gov.pl/aktualnosci-wsz ... onach.html
iceman

Re: regionalne spotkania w UW w sprawie 500 +

Post autor: iceman »

Moja szefowa była- spotkanie odbyło się z jakąś wice. Padło zdanie, że przedstawiciele samorządów/OPS nie są od zadawania pytań :lol: .

I jeszcze taki temat: wnioski na FA, ZR i SW powinny być zsynchronizowane i składane jednego dnia bo ludzie (wnioskodawcy) się męczą przychodząc kilka razy do urzędów :lol: . To ja powiedziałem dla szefowej, że się męczę codziennie wstając do roboty.

To jest kpina co ten rząd robi z krajem i finansami.
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

Ja w tej mapce widzę pewną zależność polityczną...
Agnieszka62

Post autor: Agnieszka62 »

Byłam na spotkaniu z minister Rafalską. Wybrano 3 gminy i 1 PCPR do złożenia raportu jaki to program jest cudowny i wspaniały. Za wiele gmin nie przyjechało, odniosłam wrażenie, że pojawiło się za to wielu pracowników WUW
Gość

Post autor: Gość »

oczywiście bo Pani Minister Rafalska nie chce usłyszeć co małe gminy mają do powiedzenia w sprawie 500+
asia 1234

Post autor: asia 1234 »

A to dostaliście jakieś informacje informacje o tych spotkaniach czy co?
Awatar użytkownika
ludek
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ludek »

iceman pisze:Moja szefowa była- spotkanie odbyło się z jakąś wice. Padło zdanie, że przedstawiciele samorządów/OPS nie są od zadawania pytań :lol: .

I jeszcze taki temat: wnioski na FA, ZR i SW powinny być zsynchronizowane i składane jednego dnia bo ludzie (wnioskodawcy) się męczą przychodząc kilka razy do urzędów :lol: . To ja powiedziałem dla szefowej, że się męczę codziennie wstając do roboty.

To jest kpina co ten rząd robi z krajem i finansami.
1. Po tekście, że OPS-y nie są od zadawania pytań wyszedłbym z sali ostentacyjnie trzaskając drzwiami.
2. Nikt szanownej Pani nie uświadomił, że "synchronizacja" jest niemożliwa, ponieważ wnioski na ZR wolno składać dopiero od września a pozostałe juz w sierpniu?
Nie dość, że gamonie to jeszcze bezczelne.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Ania@

Post autor: Ania@ »

KTO JESZCZE BYŁ NA TAKIM SPOTKANIU, czy na takim spotkaniu coś chcą od gmin, jakoś sie przygotować???
Zadawają jakieś konkretne pytania?
olga271

Post autor: olga271 »

w moim regionie jest dzisiaj ale póki co nie dostaliśmy żadnej informacji o spotkaniu, widocznie nie nadajmy się do reprezentowania
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Post autor: Korowiow »

Chcieć to mogą ;) Jak co informujesz, że w związku z brakiem takiej informacji w otrzymanym piśmie przewodnim, nie jesteś przygotowana na udzielania szczegółowych informacji o realizacji programu.
ODPOWIEDZ