Witam
mam pytanie czy o rentę rodziną po matce biologicznej stara się rodzina zastępcza czy ojciec biologiczny?czy pcpr może zbierać dokumenty potrzebne do renty?
renta rodzinna
Re: renta rodzinna
O rentę po matce powinien starać się opiekun który faktycznie sprawuje opiekę na dzieckiem. Jeżeli dziecko przebywa w RZ to powinna to zrobić ona.
Dzien dobry ja mam taka sprawe.obecnie mam 22 lata Dostawalem pieniadze na kontynuacje nauki po tym jak zostalem umieszczony w rodzinie zastepczej(dziedkow) ale przerwalem nauke po jakims czasie i teraz po 3 latach znowu wrocilem do sql zaocznej obecn9ie mam nazeczona i dziecko mieszkamy w wynajetym domu ona nie pracuje ja tak i mam pyt czy moge znow ubiegac sie o pomoc ile teraz nie moze przekraczac dochod na czlonka rodziny czy moge dziecko i dziewczyne w liczyc do swojego tzw gospodarstwa? prosze o pomoc co mam zrobic ?czy moge starac sie o pieniadze z pcpr ja to zrobic ?
Dzien dobry ja mam taka sprawe.obecnie mam 22 lata Dostawalem pieniadze na kontynuacje nauki po tym jak zostalem umieszczony w rodzinie zastepczej(dziedkow) ale przerwalem nauke po jakims czasie i teraz po 3 latach znowu wrocilem do sql zaocznej obecn9ie mam nazeczona i dziecko mieszkamy w wynajetym domu ona nie pracuje ja tak i mam pyt czy moge znow ubiegac sie o pomoc ile teraz nie moze przekraczac dochod na czlonka rodziny czy moge dziecko i dziewczyne w liczyc do swojego tzw gospodarstwa? prosze o pomoc co mam zrobic ?czy moge starac sie o pieniadze z pcpr ja to zrobic ?
Oprócz renta rodzinna - Stare tematy przeczytaj również:
renta rodzinna
kontynuowanie nauki - art. 146 ust. 4
Do kiedy pomoc na KN w przypadku kursu
wolne miejsca w pogotowiu rodzinnym
czy wy tez popadacie w depresję przez tą naszą pracę? ;(
kryterium nowe przepisy
niebieska karta w rodzinie zastepczej
Moduł II
PFRON dofinans. do naprawy protezy
porozumienia miedzy powiatami
przerwa w kontynuowaniu nauki przez pełnoletniego pozostajacego w RZ