mam decyzję z dnia 29-02-2016r z uzyskania renty,prawo ma od 12/2015r. z tym, że od kwietnia w stałej kwociea w marcu z wyrównaniem. Facet przyniósł ją w marcu.. Kiedy doliczam uzysk ,od kiedy uchylam rodzinne ..
aaaa w marcu, czyli dochód za IV/2016, a jeżeli przekroczy to od maja nie ma prawa do świadczenia ale niech ktoś jeszcze to potwierdzi bo dzisiaj mózg już mi fiksuje
Sprawdźcie sobie literalne brzmienie zapisu UZYSK ( ZMIANA!) - nie kiedy miała wypłatę a kiedy NABYŁA PRAWO, a prawo nabyła od 12/2015.... więc za styczeń 2016 i uchylenie od lutego i żądanie zwrortu jeżeli przekroczy
Rybnik nie masz racji. Nic się akurat nie zmieniło w zapisie jeżeli chodzi o rentę. Właśnie w przypadku renty nie jest kiedy osoba nabyła prawo do renty tylko uzyskanie renty czyli kiedy fizycznie dostała osoba pieniądze
za kwiecień netto i ewentualnie od maja uchylenie. Ja podobnie robie przy rodzicielskim np. decyzja wydana dzisiaj, wyrównanie od stycznia wypłacone bedzie w kwietniu, to uzysk za maj i ewentualnie utrata od czerwca