rezygnacja, kto uchyla decyzję??

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
OLA!123!
Praktykant
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

rezygnacja, kto uchyla decyzję??

Post autor: OLA!123! »

Proszę o podpowiedź kto uchyla decyzję.
Pani złożyła wniosek na 500+ na pierwsze i drugie dziecko w maju. W związku z tym, że spełniła kryteria św zostało przyznane. W sierpniu zgłosiła, że mąż podjął zatrudnienie w Niemczech, dołączyła odpowiednie dokumenty itp. Wysłałam zapytanie do ROPSu czy zachodzi koordynacja i cisza. Do dzisiaj nie otrzymałam żadnej odpowiedzi w sprawie. Dodam, że świadczenia są cały czas wypłacane. Dzisiaj Pani przychodzi i stwierdza, że chce złożyć oświadczenie, że rezygnuje całkiem z przyznanych świadczeń (dlaczego? bo tak chce). Kto ma wydać decyzję uchylającą? Czy ja mogę to uchylić, bo jeszcze nie stwierdzono, że koordynacja zachodzi? Czy jeżeli poszły dokumenty do ROPSu z zapytaniem o koordynację to powinnam przesłać oświadczenie z rezygnacją do ROPSu a Pani dalej płacić?
inga3

Re: rezygnacja, kto uchyla decyzję??

Post autor: inga3 »

Sama nic nie możesz zrobić. Musisz to oświadczenie wysłać do ROPS i czekać dalej. Ewentualnie wezwij panią żeby napisała Ci oświadczenie żeby wstrzymać na jej prośbę wypłatę do czasu rozstrzygnięcia jej sprawy przez ROPS.
Awatar użytkownika
kiki88
Podinspektor
Zajmuję się: SR/ŚW
Kontakt:

Post autor: kiki88 »

ja tez tak mialam wysłałam do ROPS i powiem ci ze migiem odpowiedzieli:)
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
OLA!123!
Praktykant
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: OLA!123! »

Dziękuję za odpowiedzi :)
ODPOWIEDZ