Rezygnacja z FA osoba pełnoletnia. - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 05 lip 2018, 22:13

Witam. Mam kłopot, pełnoletnia osoba uprawniona zgłosiła, iż chce żeby jej uchylic decyzję z Fa (dotąd byloby swietnie, bo 155 Kpa i po sprawie), ale podała powód- ponieważ nie jest juz na utrzymaniu matki i nie prowadzą wspolnego gospodarstwa domowego. Czy macie jakis pomysł, na jaki art. mogłabym sie powołać? Przyznaję, ze nie mam za długiego stażu w fa, stąd może błahe pytanie do Was, z gory dziękuję za pomoc.
majamil
Praktykant
Od: 05 lip 2018, 21:57
Zajmuję się: FA, ŚW, ZR

Napisano: 06 lip 2018, 7:35

155 kpa - powód rezygnacji cię w ogóle nie interesuje
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 06 lip 2018, 9:19

przepraszam ze tu dodaję swoje pytanie ale może ty mi będziesz mogła odpowiedzieć,wierzycielka złozyła rezygnacje u komornika z egzekucji alimentów zaległych i bieżących ,komornik poinformował nas pismem i presłał kserówke jej pisma. Wszczęłam postępowanie, z art.163 KPA, powiadomiłam ja o wszystkim złozyła oświadczenie, że wyraża zgode na uchylenie decyzji ale teraz mam wątpliwośc czy uchylam z art. 163 czy wygaszam z art.162 jako bezprzedmiotowa doradźcie proszę ?
GRAS
Starszy referent
Od: 17 maja 2017, 9:15
Zajmuję się: FA

Napisano: 06 lip 2018, 14:37

Do odpowidzi, no właśnie 155kpa-tak myslalam, ale radca prawny sie z tym nie zgadza :x... cos mówiła o art. 2 pkt 12,( rodzina),ale przez zaprzeczenie,prawdę mówiąc nie wiem o co jej chodzi :( a co do pytania drugiego, to uchylasz,bo rezygnuje na 155kpa.
majamil
Praktykant
Od: 05 lip 2018, 21:57
Zajmuję się: FA, ŚW, ZR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x