Witam. Mam kłopot, pełnoletnia osoba uprawniona zgłosiła, iż chce żeby jej uchylic decyzję z Fa (dotąd byloby swietnie, bo 155 Kpa i po sprawie), ale podała powód- ponieważ nie jest juz na utrzymaniu matki i nie prowadzą wspolnego gospodarstwa domowego. Czy macie jakis pomysł, na jaki art. mogłabym sie powołać? Przyznaję, ze nie mam za długiego stażu w fa, stąd może błahe pytanie do Was, z gory dziękuję za pomoc.
przepraszam ze tu dodaję swoje pytanie ale może ty mi będziesz mogła odpowiedzieć,wierzycielka złozyła rezygnacje u komornika z egzekucji alimentów zaległych i bieżących ,komornik poinformował nas pismem i presłał kserówke jej pisma. Wszczęłam postępowanie, z art.163 KPA, powiadomiłam ja o wszystkim złozyła oświadczenie, że wyraża zgode na uchylenie decyzji ale teraz mam wątpliwośc czy uchylam z art. 163 czy wygaszam z art.162 jako bezprzedmiotowa doradźcie proszę ?
Do odpowidzi, no właśnie 155kpa-tak myslalam, ale radca prawny sie z tym nie zgadza ... cos mówiła o art. 2 pkt 12,( rodzina),ale przez zaprzeczenie,prawdę mówiąc nie wiem o co jej chodzi a co do pytania drugiego, to uchylasz,bo rezygnuje na 155kpa.