RODO a umowy najmu - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 18 mar 2025, 9:15

Nie ma potrzeby zamazywać. Zrozumcie, ze mamy prawo mieć w aktach taki dokument, obojętnie czy sami go zażądamy czy ktoś sam dołączy do wniosku.
Dokładnie tak!
Postępowanie o dodatek mieszkaniowy toczy się w oparciu o przepisy KPA i w jego trakcie jesteśmy zobowiązani w sposób wyczerpujący zebrać i rozpatrzyć cały materiał dowodowy na podst. art. 77 par 1 Kpa. Możemy zbierać wszelkie dokumenty, które mają na celu potwierdzić stan faktyczny istotny dla rozpoznania sprawy. W takich przypadkach jesteśmy upoważnieni jako organ do przetwarzania wszystkich danych osobowych zawartych w złożonych dokumentach w toku prowadzonego postępowania! w oparciu o art. 6 ust. 1 lit c Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 [RODO]
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34
Zajmuję się: DM

Napisano: 18 mar 2025, 9:20

Można ale nie trzeba ;)
ja bym się jednak na Twoim miejscu dobrze zastanowił czy to jest rozsądny wybór ;)
brodafix
Podinspektor

Napisano: 18 mar 2025, 9:26

Według mnie kopia umowy w aktach jest niezbędna. Przecież tam są istotne informacje. U mnie każda decyzja gdzie jest najem czy użyczenie ma podpiętą umowę. Bez tego nie dam dodatku.
Fantomas
Referent
Od: 31 mar 2017, 8:24
Zajmuję się: DM i DE

Napisano: 18 mar 2025, 9:29

Według mnie kopia umowy w aktach jest niezbędna. Przecież tam są istotne informacje. U mnie każda decyzja gdzie jest najem czy użyczenie ma podpiętą umowę. Bez tego nie dam dodatku.
u nas mamy taką praktykę, że do pierwszego wniosku umowa musi być i kopia zostaje w aktach sprawy. Do każdego kolejnego jest jedynie aktualizacja informacji czy tytuł prawny jest nadal aktualny. ;)
brodafix
Podinspektor

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x