Rodzicielski a harmonogram wypłaty zasiłku bezrobotnych - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 16 kwie 2020, 13:08

Pani od lutego pobiera zasiłek dla bezrobotnych w marcu urodziła dziecko i złożyła wniosek o rodzicielski. Wysłałam wniosek do PUP o wydanie harmonogramu wpłat pomniejszonych o zaliczkę na podatek dochodowy według miesiąca za jakie przysługuje. Pani z PUP zadzwoniła do nas i powiedziała że nie wyda nam takiego harmonogramu tylko muszę co miesiąc występować do nich z zapytaniem w jakiej kwocie był wypłacony zasiłek w danym miesiącu. Co teraz zrobić jak napisać decyzję ? Na decyzji przecież zawarte są kwoty przysługujące za konkretny miesiąc. Dodatkowo PUP wypłaca zasiłek za poprzedni miesiąc a my wypłacamy za bieżący miesiąc. Co teraz ? Miał ktoś podobny przypadek ? Pomocy
Aga39
Stażysta
Od: 21 kwie 2017, 9:17
Zajmuję się: Św

Napisano: 16 kwie 2020, 13:33

ja po prostu bedę występowała do PUP w zasadzie co miesiąc o wysokość tego zasiłku żeby wypłacać różnicę. Sentencje decyzji skonstrułowałam tak: PRZYZNAJĘ:

- Świadczenie rodzicielskie na dziecko: xxxxx BARBARA ur. 2020-03-xx
na okres od dnia 11.03.2020r. do dnia 10.03.2021r.

I w uzasadnieniu opisałam tą sytuację. Kompletnie nie wiem czy dobrze ale nie było innego wyjścia.
EmWu
Stażysta
Od: 22 lis 2017, 12:21
Zajmuję się: Inspektor wszystkich PLUSÓW.

Napisano: 16 kwie 2020, 14:15

Czyli bez kwot. Ale co z różnicą bo przecież PUP wypłaca za poprzedni miesiąc czyli za marzec wypłaca w kwietniu a my rodzicielski wypłacamy za marzec w marcu ?
Aga39
Stażysta

Napisano: 16 kwie 2020, 14:16

Czyli bez kwot. Ale co z różnicą bo przecież PUP wypłaca za poprzedni miesiąc czyli za marzec wypłaca w kwietniu a my rodzicielski wypłacamy za marzec w marcu ?
Aga39
Stażysta

Napisano: 16 kwie 2020, 14:20

Aga39
Stażysta

Napisano: 16 kwie 2020, 14:27

Podali mi harmonogram zrealizowany. Tak ustaliłam kwoty do pierwszego wyrównania. Siedziałam nad tym kilka dni i nie wymyśliłam nic innego. Przypisałam wszystkie miesiące do wypłaty rodzicielskiego oczywiście z uwzględnieniem tego że po 3 miesiącach jest inna kwota. Tak wprowadziłam do programu. Bedę to ewentualnie korygowała co miesiąc po otrzymaniu informacji z PUP.
EmWu
Stażysta
Od: 22 lis 2017, 12:21
Zajmuję się: Inspektor wszystkich PLUSÓW.

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x