rodzicielskie a praca męża - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 sty 2016, 10:27

zastanawiam sie czy przyznać świadczenie rodzicielskie żonie która spełnia obecnie przesłanki do przyznania rodzicielskiego ale mąż nie pobierał żaddnego zasiłku z ztytułun urodzenia dziecka ale obecnie pracuje zwodowo , Jak to się ma do zapisu ust.9 pk t 3 - ja bym przyznał .czy dobrze myślę
gops1

Napisano: 18 sty 2016, 10:51

czy ktoś wie
gops1

Napisano: 01 maja 2016, 17:51

Czy ktos juz zna odpowiedz na pytanie jak maz pracuje a zona bezrobotna to czy nalezy sie swiadczenie.
Prosze o odpiwiedz przeciez juz kwiecien czy ktos wie
asia62

Napisano: 01 maja 2016, 19:50

Art. 17c ust. 9 pkt 3:
osoba ubiegająca się o świadczenie rodzicielskie lub osoba pobierająca świadczenie rodzicielskie nie sprawuje lub zaprzestała sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem, w tym w związku z zatrudnieniem lub wykonywaniem innej pracy zarobkowej, które uniemożliwiają sprawowanie tej opieki
z czym masz problem...?
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 04 maja 2016, 21:20

Raczej przysługuje w styczniu było po ośrodkach rozsyłane stanowisko ministerstwa ze to, iz ojciec dziecka pracuje nie ma wpływu na przyznanie świadczenia matce, która zajmuje się dzieckiem i spełnia warunki do przyznania świadczenia. Ociec może pracować a matka pobierać rodzicielskie w związku z opieką nad dzieckiem, chyba ,że zachodzą okoliczności j. w.to nie .Ja przyznaje.
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x