Mam wniosek dziadka który po śmierci matki jest rodziną zastępczą dla wnuczki (razem z babcią). Toczy się sprawa o pozbawienie władzy rodzicielskiej ojca. Kto powinien wnioskować? ŚR przysługuje rodzinie zastępczej? Czy oboje muszą wnioskować? Dziadek ma emeryturę więc do ZUSu nie ma co iść. Wszelkie opracowania ogólnikowo traktują ŚR dla rodziny zastępczej i mam 1000 pytań i wątpliwości. Napiszcie na co w takiej sytuacji powinnam zwrócić uwagę?
3) rodzinie zastępczej, z wyjątkiem rodziny zastępczej zawodowej, w przypadku objęcia opieką dziecka w wieku do ukończenia 7. roku życia, a w przypadku dziecka, wobec którego podjęto decyzję o odroczeniu obowiązku szkolnego – do ukończenia 10. roku życia;
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
raknieborak pisze:wiem ewalu, zapis jest oczywisty i właśnie ta oczywistość mnie niepokoi, że coś przeoczyłam
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes