rodzicielskie pilne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 05 sty 2016, 11:37

miałam dziewczyne ktora urodziła koncem 2015 r. i teraz przyszła po rodzicielksie ale przez to ze jest na praktykach to ZUS wypłaca jej macierzyńskw w wysokosci 108 zł tj. 80 % wynagrodzenia Odesłałam ja do zusu ale zastanaiwa mnie czy oni jej to wyrownaja do 1000 zł czy ona do mnie zachwile wroci a ja nie bede miała pojecia co z nia zrobic
oluniaaa

Napisano: 05 sty 2016, 11:39

a co w przypadku matki, która jest w trakcie rozwodu czy przysługuje jej rodzicielski?
kala2

Napisano: 05 sty 2016, 11:47

oluniaaa pisze:miałam dziewczyne ktora urodziła koncem 2015 r. i teraz przyszła po rodzicielksie ale przez to ze jest na praktykach to ZUS wypłaca jej macierzyńskw w wysokosci 108 zł tj. 80 % wynagrodzenia Odesłałam ja do zusu ale zastanaiwa mnie czy oni jej to wyrownaja do 1000 zł czy ona do mnie zachwile wroci a ja nie bede miała pojecia co z nia zrobic
podwyzsza jej do 1000 :)
oluniaaa pisze:miałam dziewczyne ktora urodziła koncem 2015 r. i teraz przyszła po rodzicielksie ale przez to ze jest na praktykach to ZUS wypłaca jej macierzyńskw w wysokosci 108 zł tj. 80 % wynagrodzenia Odesłałam ja do zusu ale zastanaiwa mnie czy oni jej to wyrownaja do 1000 zł czy ona do mnie zachwile wroci a ja nie bede miała pojecia co z nia zrobic
rozwod do rodzicielskiego ma sie nijak:) w ogole w ogole nas nie interesuje, nawet we wniosku nie ma pytania o stan cywilny :) jesli kobieta nie pracuje i nie ma zasilku macierzynskiego itp i ojciec dziecka tez nie ma takich uprawnien - to swiadczenie bedzie jej przyslugiwac
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 05 sty 2016, 11:50

podwyższą jej do tysiaka
gasiak

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny